Wednesday, November 1, 2023

Saku - New England IPA

Nimi: Saku - New England IPA
Päritolu: Turustaja: Eesti (Saku) Tootja: Leedu (UAB Svyturys-Utenos Alus)
Taara: Klaas 0,75L (Šampuse kork)
Alkohol: 6,2%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: New England IPA / NEIPA
Hind: 8,99€ + pant
Eelhäälestus: Taaskord üks Saku turustatud ja Leedus toodetud karbiga õlu, 0,75L pudelis. No see nende eelmise aasta eksklusiivne õlu Saku - Müstiq jooksis ikka sellise meelekindlusega lati alt läbi, et puges suisa mati alla. Vist nimi viitaski sellele, et hiljem kodus mõteld, et müstiline kuidas ma nii viletsa õlle eest nii palju raha maksin. Loodame, et sel aastal on paremini läinud. Ehk siis loodan ikkagi, et see ilus pakendamine vähemalt kuidagigi õigustatud on ja saab normaalset õlut juua. 
Värvus: Õunamehu kollakas.
EBC: ?
Vaht: Tekis normaalne mütsike, millest enamus lahkus veidi kiirustades, aga sõrme paksust kihti hoiab normaalselt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on tsitruse joonega humalane ja veidi mahlane, aga võiks teda NEIPA-ks pidada küll. 

Maitse: Esimene mõte on, et nagu veidi naljakalt hapukas on. Aga muus osas on ta New England IPA-t meenutav küll, on törts humalat ja ka mahlakust, aga see hapukus on törts liiast. Ma tean et mõned Neipad võivad kalduda veidi ka hapuka suunda, aga mitte nii tugevalt. No vähemasti on ta parem kui eelmise aasta turundustrikk, aga nagu mainitud ajas see Müstiq lati niimoodi maha, et  kandkonstruktsioonid kukkusid ka ümber. Antud õlleke on vähemasti joodav.   

Kokkuvõte: No õnneks on selle aasta eriõlu vähemasti täitsa joodav. Aga kas sellise hinnaga keskmist NEIPAt osta on ka rentaabel, vot selles ma küll kindel ei ole. Need esimesed eri õlled ChampAled olid ikkagi küünlaid väärivad nähtused. Aga viimased kaks aastat on tegemist olnud ikkagi röövretkedega heausklike õllesõprade juurde. Võib ju kirjutada pudelile igasugu ägedat müügipläma, et see on sõpradele pruulitud, aga noh õllesõpradele ta ilmselt küll pruulitud ei ole. Siiski tuleb tunnustada püüdlust tuua ägedaid õllesorte nö. "lihtrava" teadvusesse, aga kas see kooliraha nii suur peab olema on iseküsimus. No igatahes õllesõber proovib ta ilmselt ära, mekutab noogutab ja siis joob peale mõne väiketootja NEIPA ja mõtleb, et olulist vahet polegi... peale hinna. Aga joodav ta kindlasti on, lihtsalt see röövimise aspekt kärbib hinnet.

Hinne: 3+

Huvitav fakt: Jääb vaid loota, et järgmise aasta lõpus tüüritakse jälle pigem mõne peenema õlle suunas. Sest (2019) ChampALE ja (2021) ChampALE - Fruit ALE olid tõepoolest meeldivad joogid, mis mõjusid eksklusiivselt.

No comments:

Post a Comment