Wednesday, November 29, 2023

Lehe / Basqueland - Phantasmic Voyage DDH IPA

Nimi: Lehe / Basqueland - Phantasmic Voyage DDH IPA
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: DDH IPA / Hazy IPA
Hind: Sain pakkumise kasti pakituna. Ehk siis hea hinnaga.
Eelhäälestus: Hiljuti jõin just ühte väga head IPA-t ja no nüüd neelud käivad. Antud õlleke on valminud siis koostöös Basqueland Brewinguga, mille õllesid on ka siin blogis varemalt läbi jooksnud. No kui selline collabrew projekt, siis ehk on ikka vaeva ka nähtud, et oma nimed julgelt peale panna. Loodan maitsvat IPA-t. 
Värvus: Oranžika varjundiga kollane. (Kerge hägu, Hazy noh.)
EBC: ?
Vaht: Väga kena mütsikese tekitas pähe kerge vaevaga, aga veidi kiirustab lahkumisega.
IBU: 50

Aroom: Aroomis on tsitruselist humalat ja mahlasust ka ja mingi selline Hazy IPA tunnelm on ka olemas. 

Maitse: Juba huulteni jõudes hoovab suhu sellist mandariini maitse laadset asja. Mis suus ka hästi kiiresti hästi kuivaks muutub, aga see kuivus on kuidagi ümar ja ruumiga täidetud. Absoluutselt meeldiv IPA, teeb taas linnukesed kõigisse kastidesse, humalat on, mahla nüanssi on ja mõrkjust ka on. Kuigi IBU number 50 valmistab palju suuremaks mürsuks sind ette, aga antud isend on oma maitselt täitsa taktitundeline, elik tasakaalukas. Mõrkjust on, aga see pole selline kõrvavaik, vaid pigem suus selle tekkiva ruumi täitja. Mõnus. 

Kokkuvõte: Lootused olid kõrgel, aga hea hinne suudeti kahtlusteta koju tuua. Võiks ütelda, et selle õlle ainuke miinus ons ee, et purk on väike. Iga sõõmu järel näed õõvastusega, et vedeliku tase anumas on langenud, kui see ületab kriitilise piiri. Huvitaval kombel ma pole seda õllekest kuskil kaubandusvõrgus teadlikult kohanudki.  Aga joomistväärt on see kindlapeale. No maitsev lihtsalt. Õnneks on mul teda mõni purk veel.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Partii nr. 790.
Üllatuslikult ma seda õlut nende kogulehelt ei leidnudki, ainult e-poest. 
Purgil kirjutatakse, et õllele on lisatud Phantasmi pulbrit, aga mis kuradi asi see on, seda ei räägi keegi. Aga nagu ütles apteeker, filmis "Suvi", "... mis see teie asi on, peaasi kui ta aitab, jooge mis teile antakse ja uskuge, lootke ja armastage, siis saate kõigist ja kõige üle võimuse!"
Basqueland Brewing asub siis Lõuna-Baskimaal, ehk Hispaania aladel. 

Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

No comments:

Post a Comment