Sunday, November 19, 2023

Pühaste - Kratt

Nimi: Pühaste - Kratt
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: 15P
Tüüp: American IPA
Hind: 2,29€ + pant
Eelhäälestus: No Kratiga sai suvel mõned korrad kohtutud, aga siis ta jooksis baaris kraanist. Nüüd avastasin, et siin polegi teda veel analüüsinud. Üldiselt mäletan, et oli täitsa joodav õlleke. Loodan, et mälu ei peta.
Värvus: Helekollane. 
Vaht: Vahtu tekkis ligi kolmandik klaasist ja vajub ta mõnusa rahuga.
IBU: ?

Aroom: Juba valades lõi ninna sellist mahlaste humalate lõhna ja ka üle klaasiserva on see mõnus mõrkjas mahlane humala aroom.

Maitse: Ka maitses jagub mahlakust. Ent selline maitse tugevuse raskusastet kirjeldab pigem tema värvus, mitte aroom. Aroomi järgi arvaks, et keha on sel joogil rohkem, aga maitse on selline kergema kehaehitusega, nagu võiks värvist järeldada. Aga maitset on tal piisavalt. Nagu mainitud siis on see selline puuviljane mõõdukalt mõrkjas ja värskendav. Mõnus maitsekas kerge õlu.

Kokkuvõte: Mõnus kerge ja värskenda õlleke, kindlasti hea kaaslane saunas või soojal suvepäeval. Ainult kerge õlle olemusest eristab teda keskmisest veidi kõrgem alkoholi sisaldus, samas on see ilmselt põhjus mins maitset on piisavalt. See tore kratt seal purgikujundusel on ka vahva, aga poes tekib küsimus, et kui ebaõiglasel moel ta hetkel varandust tassib. Siiski juues võib tõdeda, et see varanduse tassimine polegi nii ebaaus. Mõnus kergema kondiga värskenda janu kustutaja. Ise proovisin teda sauna vahele, seepärast tean kindlat väita, et selleks ta hästi sobib. Muide hetkel on ta ka laiemalt kaubandusvõrgus saada, et soovitan proovida, sest siis tekib ka võimalus, et ta jääb pikemalt lihtsasti kättesaadavaks.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Purgil on märgitud alkoholi sisalduseks 5,5% kodulehel aga 6,0% , kus tõde lebab?
Proovitud partii: 590.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/kratt

No comments:

Post a Comment