Tuesday, November 14, 2023

Tanker - Oh My Zappa!

Nimi: Tanker - Oh My Zappa!
Päritolu: Eesti (Jüri)
Taara: plekk 0,44 L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Triple-dryhopped IPA / TDH IPA / Untappd: IPA - American
Hind: 2.59€ + pant
Eelhäälestus: Järjekordne õlleke siis Tankeri päris õllede liinilt. Zappa oli ju tore artist, ehk on õlleke ka selline tore IPA.
Värvus: Kuldne
Vaht: Väga kergelt ei kippunud vahtu minema, aga kerge mütsike õnnestus talle ikka pähe saada, aga see lahkus veidi kiirustades.
IBU: 44

Aroom: Valades lõi mingit sellist magusat maasikat meenutavat lõhna üles. Üle klaasiserva on tunda hapukasmõrkjat humalat ja taaskord seda maasikat.

Maitse:  Lonksates on sõõmu alguses ka seda maasikat kergelt tunda, aga siis ta haihtub ja keskmaitse on juba pigem mõrkjas ja veidi tsitruseline, ning lõppmaitses ratsutab kohale juba üpris mõnus mõrudus. Peab tõdema, et tervikuna täitsa asjalik IPA Tegelikult oleksin oodanud isegi maitses grammikese rohkem seda maasika laadset maitset. Sest hetkel jääb see maitse veidi üheplaaniliselt mõrkjaks ja kuivapoolseks. Aga kindlasti pole tal miskit viga. Igati aus IPA.

Kokkuvõte: Tundub, et Tankeri hea õlle sektsioonis ei ole veel pruulimise kunsti ära unustatud. Igati aus ja mõnusasti joodav IPA on valminud. Veidi sellise kuivalt mõrkja maitsega, aga väga meeldiva aroomiga. Ei oska talle nagu ühtegi viga ka süüks panna. Seega võib julgelt proovida. 

Hinne 5-

Huvitav fakt: See õlu on siis pruulitud Zappa humalaga, ning koduleht räägib selle humala kohta järgmist, "Zappa metsik humal avastati New-Mexicos ning sai oma nime Frank Zappa järgi koostöös Zappa perekonnaga. See humal esindab sama kontrakultuuri nagu muusik ise. Vürtsikas, troopiliste puuviljade, tsitruse ja männi nootidega." 
Frank Zappa (1940 – 1993) oli üks väga omanäoline ja silmapaistev ameerika muusik. Purgikujundusel olevalt pildilt võib teda vabalt ära tunda.

No comments:

Post a Comment