Thursday, November 9, 2023

nanoPruul / Hopsium - Simmani IPA

Nimi: nanoPruul / Hopsium - Simmani IPA
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 4,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Session IPA
Hind: 2,79€ + pant
Eelhäälestus: Midagi suurepärast ma veel nanoPruulilt pole kohanud, aga enamus nende õlledes on siiski täitsa joodavad. Väike lootus on, et ehk nüüd tuleb vähemalt väga hea sooritus. Aga eks näis. 
Värvus: Kuldne 
EBC: ?
Vaht: Eriti agaralt tahtis ta ikka vahtu minna. Väga vaikselt niristasin, aga ikka lõi kolmveerand klaasi vahtu täis. Vajub üpris kiirelt. Kahtlustan ülekarbot, aga eks näis.
IBU: 52,9 (eriti täpne :) )

Aroom: Nii aroomis on ka selline pärmi hirmuvalitsus. Suurt midagi peale pärmi ja kerge hapukuse üle klaasiserva nina kinni ei püüa. 

Maitse: Arvasin õigesti, ülekarbo on ikka jõuline. See õlleke kihiseb suus nagu oleks akuhapet lonksanud. Ega selle võika kihisemise tõttu ei saa maitse elementidest ka suurt sotti. Ainult kihin ja pärmi hapuks pära. Ehkki on ta rahulikult kapis seisnud juba mõnda aega ja BB kuupäevani on üle poole aasta. Niru kihinajook.

Kokkuvõte: Kahjuks peab tõdema, et siin on hunnik humalat, linnaseid ja kaerahelbeid ära raisatud. vilets kihisev vedelik, mis ainult mõne parameetri poolest õlut meenutab. Ilmselt selliste jookide tõttu paljud arvavadki, et, "need väikeses pudelis õlled ei kõlba ju juua." Väike lootus jääb, et lihtsalt antud partiisse on mingi pahalne sisse sattunud, aga samas võib ka retsept paigast ära olla. Pigem võib seda õlut vältida.

Hinne: 2-

Huvitav fakt: Proovitud partii 237.
Vist esimene kord kui ma näen, et IBU väärtus on antud komakoha täpsusega.

Tootja infot: Antud õlu kodulehel puudub.

No comments:

Post a Comment