Thursday, November 23, 2023

HullHumal - Protopruul N59 Saison (Käsitööõlu)

Nimi: HullHumal - Protopruul N59 Saison (Käsitööõlu)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 923%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Saison
Hind: Pruulmeister tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Nüüd siis teine õlu pruulikojalt HullHumal. Esimene oli väga meeldiv rukki õlleke. See tundub olema Saison, mis kuulub raskerelvastuse hulka (AVV 9,2%). Aga loodame, et alkohol jõustab ka maitset. Ning saab jälle meeldiva elamuse.
Värvus: Pruunikaspunane
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks hea hooga. Üle kolmveerand klaasi tekkis seda roosakat vahtu. Vajub aga üpris kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on väga marjane, ütleksin, et vaarikad, aga hapukad, aa selge pudelil on kirjas, et ka hibiskus. Ehk siis aroomilt meenutab ta pigem lambicut.

Maitse: Maitsegi algab väga vaarikaselt, selline vaarikamoosist tehtud morsi tunnetusega. Hapukust polegi maitses nii väga palju, ainult meeldiva äärisena palistab ta maitse üldpilti. Ilmselgelt on tegemist väga salakavala joogiga, sest seda 9,2% alkoholi pole maitses üldse tunda. Ma üldiselt väga marjapõhiste õllede austaja ei ole, aga seda kannatab täitsa juua, eriti tema mõnusalt tasakaalus maitsete tõttu. Hoolimata kõrgest alkoholi sisaldusest ja marjadest pole tal sellist veini tunnetust, mis kipub sellistel puhkudel tekkima. Ja kuna ka magusust pole ülemäära palju siis võiks teda ikkagi maitsejärgi pigem õlleks liigitada, mitte siidriks olemist kahtlustada. Meeldivalt joodav marjane õlu.

Kokkuvõte: Selliste maitse põhikomponentide puhul on tulemus üle ootuste hea. Vaarika maitse on küllaltki selgelt ära tuntav, aga ta ei ole röökiv, seega täiesti meeldivalt omapärane. Tore on see, et alkohol hoolimata oma jõulisest kohalolekust ei kisu tähelepanu endale. Nagu mainitud, siis ma pole eriline marjaõllede austaja, aga seda võib ilma nina krimpsutamata juua. Suurt hurraa elamust ma temast ei saanud, aga väga suuri etteheiteid ei oska ka teha. Joodav, ent mitte päris minu klaasike õlut. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: Antud õlu on pruulitud naistepäeval 8. märtsil, kõigi naiste auks. Mulle väga meeldib see pruulide ajastamine ja pühendamine, eriti just naiste auks, aga üldiselt ka. 
Pudelil tutvustav tekst: "Pisut riukalik saison, mida tasakaalustab vaarikate hapukus ning keelt parkiv hibiskus. Pruulitud naistepäeval kõigi naiste auks."

Tootja infot: Koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment