Thursday, November 30, 2023

HullHumal - Protopruul N61 Gose (Käsitööõlu)

Nimi: HullHumal - Protopruul N61 Gose (Käsitööõlu)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Gose
Hind: Pruulmeister tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Kolmas lugu siis sellelt esitajalt. Pean tunnistama, et ma tegelikult ei saa aru, miks Gose stiili tehakse, nagu üleüldse. Kuigi mul on olnud ka lühike hapude õllede fännamise periood, siis muidu kui proovimiseks, ma enam gose stiili õlut ei osta. Aga igas stiilis võib olla meeldivaid üllatajaid. Ehk siis pigem ootan üllatust.. 
Värvus: Merevaik
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks Ilusti. Veidi püsis ja siis hakkas kiiremalt kaduma.
IBU: ?

Aroom: Enne kui nina päris klaasini jõudis viskas törtsu nõuka aegset nõudepesuvahendit Safo. No kusjuures ka klaasis sees on aroomil üpris seebine rindejoon ja selle tagant järelväena tuleb alles selline hapukas mahla toon. Loen kirjeldust ja eeldan, et seda seebi tunnetust loob ingver. Põnev on see lõhn küll.

Maitse: Hapukust on tunda kohe sellest hetkest alates kui jook ületab huulte piiri. Tuleb hapu ja soolase segu, mis läheb üle seebiks, milles võib ära tunda maskeerunud ingverit. Ehk siis ingver seebinahas, või siis Safonahas kui soovite. Haput on soola on ka tunda, ehk stiilile tundub vastavat, aga kuidagi on selles kokteilis midagi valesti kokku kõlama hakanud. Sest see seebi tunnetus on küll omapärane ja naljakas, aga mitte väga hea.  

Kokkuvõte: Peab tõdema, et omapärane. Õlu mille iga lonksamise järel tabad end mõttelt, et huvitav, kas sellega annaks midagi puhastada ka. Ma nagu ei mäleta, et Gose päris nii peaks maitsema. Nagu ülal ennustasin siis ilmselt on midagi valitud lisa komponentidest omavahel tülli läinud ja tulemuseks on ENSV üks populaarsemaid nõudepesuvahendeid Safo. Ah et miks ma sellist toodet mäletan? Sellega oli tore mullitajat täita, tegi head mullid. Et siis põnev see õlu on ja loob nostalgiat ka, aga valet tüüpi nostalgiat ja rahule ma temaga seetõttu ei jäänud, hoolimata sellest, et stiili tõttu polnud latt väga kõrgele tõstetud.

Hinne: 3-

Huvitav fakt: Nii pesuainet meenutavat õlut polegi vist varem saanud. Kergelt seebiseid mõned olen.
Pudelil tekst: ""Kettle sour" tehnoloogial pruulitud gose, millesse on lisatud lisaks tavapärasele Himaalaja soolale ning koriandrile ka korvitäis apelsine ning mõõdukalt ingverit."

Tootja infot: Koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment