Monday, November 27, 2023

Põhjala - Kuusk

Nimi: Põhjala - Kuusk
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: 14,5°
Tüüp: IPA
Hind: 2,39€ + pant
Eelhäälestus: Põhjalal on selline eri seeria nagu Forest Series ja see õlleke kuulub sinna seeriasse. Ma vist polegi sellest sarjast varem midagi proovinud. Loodan mõnusat humalast IPA-t, millele annavad ehk kuusevõrsed mingi toreda lisa nüanssi.  
Värvus: Kuldkollane 
EBC: ?
Vaht: Ilus paari sõrme paksune mütsike tekkis ja püsib väga soliidselt. 
IBU: 35

Aroom: Aroom on tsitruseline, veidi vaskne ja veidi mahlane. Kuusevõrsetele ei suuda aroomis sõrme peale panna.

Maitse: Täitsa põnev, maitse on tugevalt mahlane, aga samas kuiv. Algab maitse sellise tugeva tsitrusemahlaga, aga mõne hetkega muutub suu nii kuivaks nagu oleks see mahl kuumale kerisele langenud. Muide mõrkjus on väga meeldivalt tasakaalus. Järelmaitse on nagu veidi tõrvane ja sealt võib tõesti leida midagi kuuske meenutavat, aga pigem see on kuusevaik. No täitsa tore IPA. See humala rohkus meenutab mõningaid topelt IPA-sid ja on mulle väga meeltmööda. Ehk siis maitset on selles õllekeses kamaluga. Ja kogu see maitse ongi sinna suunda nagu vaikselt lootsin. Mõnus!

Kokkuvõte: No seda kuuske võib nüüd läheneval jõuluajal korduvalt tuppa tuua. Üks tõsiselt humalarohke IPA, täpselt selline nagu ma kipuks IPA-lt ootama. Purgil ütleb kiri: "Ameerika humalate ja Eesti kuusevõrsetega pruulitud humalane ja tsitruseline IPA." Ja see on meile tehtud 100% nagu lubatud. Maitsev! Soovitan julgelt! Saada 6% alkoholi sisalduse juures Double IPA väärilist humala maitset, seda tuleb tunnustada.   

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Proovitud partii: kas NO585 või N0585. (täpselt ei saa aru sellest ümarast asjast.)
Varem polnud see Metsa seeria alamjaotus nende kodulehel mu tähelepanu püüdnud, aga nüüd tundub, et peab sellesse teemasse konkreetsemalt sisse vaatama. 

No comments:

Post a Comment