Thursday, November 16, 2023

HullHumal - Protopruul N58 Rukkiõlu (Käsitööõlu)

Nimi: HullHumal - Protopruul N58 Rukkiõlu (Käsitööõlu)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,3%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Rukkiõlu / Rye ALE?
Hind: Pruulmeister tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Ootamas on esimene lähikontakt HullHumal pruulikoja tootega. Ootan mõnusat rukkiõlut. Kirjeldus lubab musta leiba klaasis. Ehk on hää. 
Värvus: Tumepunakaspruun.
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks hea hooga. Üle kolmväärand klaasi tekkis seda ilusat pruuni vahtu. Vajub rahulikus tempos.
IBU: ?

Aroom: Aroom meenutab küll seda õllemaltoosat, millega sageli leiba tehakse. Aroomis on kerget pärmi ja jõuliselt karamelli ning selline leivavalmistamise meeleolu on ka klaasis. 

Maitse: Oo, milline üle keskmise paks konsistents. Tunnelm on selline leivakali, mis pole põrmugi magus. Samas rukkiõllele omane hapukus on ka meeldivalt tasakaalukas. Kirjelduses lubati ka köömneid, aga neid tuleb küll tikutulega taga otsida, aga see on pigem õnneks, sest ma pole suurem asi köömnete fänn. Siiski järelmaitses võib mingi köömnete viite üles leida. Maitstes hakkab mulle tunduma, et tegemist on pigem laager õllega, kui ALE-iga, nagu ma alul kahtlustasin. (Siiski ilmnes, et ALE.) Väga meeldib see, et ta pole magus, aga aroomist võis veidi järeldada. Mõnus täidlase kehaga ja raske astumisega õlleke. Mitte ühtegi segavat joont ma selles maitses ei taju.

Kokkuvõte: Ma nüüd täpselt ei tea kui suure tootmisega on tegemist selle HullHumal pruulikoja puhul, aga kvaliteet on neil kindlalt olemas ja selle põhjalt võib eeldada ka, et juba veidi pikem kogemus ka. See õlleke on selline, mida võiks vabalt ka näiteks poes müüa. Järjekordne mikropruul, mis oma kvaliteediga meeldivalt üllatab. Meeldiv rukkiõlu

Hinne: 5

Huvitav fakt: Antud õlu on pruulitud vabariigiaastapäeval 24. veebruaril, vabariigi auks. Väga sobilik seos rukki, musta leiva ja meie kodumaa vahel. 

Tootja infot: Koduleht puudub.




No comments:

Post a Comment