Sunday, December 10, 2023

Humalakoda - Kuuse Willem

Nimi: Humalakoda - Kuuse Willem
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 4,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Spurce Tip-Carrot Beer (Kuusevõrse-porgandi õlu) / Undappt: Traditional ALE
Hind: Sõber tõi. Aitäh, Sass!
Eelhäälestus: Kerge kuuseõlu võiks ju meeldiv mekkida. Siia blogisse on sattunud varemalt vaid üks Lehe ja Humalakoja koostöö õlu India Pioneeride Laager,  mis oli väga hea. Ehk siis lootust heaks õlleks on küllaga. Muide mulle nüüd menus, et ma olen seda õllekest kunagi vaadist joonud. Võis olla mõned aastad tagasi Haapsalu Kuursaalis.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks mõõdukalt, aga see vaht mis tekkis püsib täitsa ilusti.
IBU: ?

Aroom: Aroom on mõrkjashapukalt humalane, veidi võib ju mingit kuuse spetsiifikat ka leida, aga selleks peab hästi otsima. Aga lonksamise soovi tekitab küll.

Maitse: Maitsegi on üldpildis mõrkjas ja tundub alul veidi üheplaaniline, ent järelmaitses kargab välja esmalt kuusk ja seejärel juba mingid õrnad porgandi noodid. Järelmaitse on tervikuna selline vaigune ja jörm. Laias laastus igati joodav õlu, aga kuhugi lemmikute hulka ta küll ei trügi. Aga mõrkjama õlle austajatel tasub seda proovida küll.

Kokkuvõte: Normaalne, selline küllaltki mõrkjas ja vaigune õlleke. Oma nägu on tal kindlalt olemas ja sõltub juba joojast, kas see nägu ka sobib või mitte. Igav ta oma olemuselt ei ole. Ma täpselt ei tea, mida võiks see traditional ALE määratlus tähendada, ilmselt on selles liikumisvabadust piisavalt, seega õlletüübile kohane olemine pole keeruline. Lõplikult ei välista, et kohtun selle õllega veel, aga spetsiaalselt teda otsima ei lähe. Aga kui ta kuskil jälle vaadist jookseb, siis võtan vist küll.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Õlu on valminud koostöös Tallinna Ülikooli ajaloolastega. 
Proovitud partii: 207
Õllele on välja mõeldud tore lugu, mis on ka pudelile trükitud:
"KuuseWillem on noor lõbus hunt, kes januneb uute seikluste järele. Avastav ja teadmishimuline hunt elab Eesti metsas, sügaval kuusetihnikus, kus loodushuvilised on teda aeg-ajalt märganud. Agronoomiharidusega KuuseWillemil on kodus suur juurviljapõld, kus kasvavad mahlakad porgandid. Nendest valmivad kõiksugu hõrgutised ning ka õlu. Ükspäev kukkus valmiva porgandiõlle sisse puu otsast kuusevõrseid. KuuseWillem maitses huvitavat segu ja tormas koheselt pruulikööki uut laari keetma. Sestpeale on kõik hallivatimehele külla juhtunud loodusnautlejad pudelikese kaasa saanud. Head maiku peab jagama! KuuseWillem pärineb baltisaksa suguvõsast ja tänaseni kokkab ta esivanemate retseptiraamatu järgi, mis pärineb aastast 1805.

Tootja infot: https://humalakoda.ee/pruulikoda

No comments:

Post a Comment