Friday, September 15, 2023

Põhjala - Põhjala Festive Series: Cognac & Bourbon Blend

Nimi: Põhjala - Põhjala Festive Series: Cognac & Bourbon Blend
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L (Vahakork)
Alkohol: 12%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Imperial Stout BA /Imperial Porter BA / Blend
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: No see pudel näeb juba eksklusiivne välja ja kuuldu poolest seda laiemalt eriti ei müüdudki. No ja kahe sellise õlle segu, see ei saa väga kehv vaadimõlgutis olla. Olgem ausad, ootan võimsat sõitu.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Ilus tumepruun vaht täitis umbes kolmandiku klaasist. Vajus veidi kiirustades. 
IBU: 35?

Aroom: Juba valades hõljusid toas väga marjased ja puuviljased aroomid. Ilmselt vaatidest. Oh sa vana raisk, nina klaasiservani viies käib süljenäärmetes pauk. Milline massiivne kohvine ja magus keerutis sealt välja käib, on marju, rosinaid, šokolaadi, vedelat kakao klasuuri, burbooni ja kes teab veel mida...
Maitsemeeled on valmis nagu verekoerad.   

Maitse: Esimene sõõm... Ma nüüd ei tea, kas see oli saatana suudlus või ingli puudutus. Suu kisub krampi, sest ei saa aru mis asi see on. Blenderisse on visatud Pariisi parim šokolaadikook, otse Itaaliast pärit espresso ja lisaks veel peotäis värskelt röstitud kohviube, ning maitseks on lisatud paar pitsi konjakit ja viskit. Saadud ainet on lahjendatud oivalise Imperial stoudiga. Ning antu jook ongi valmis. Esimese lainega tuleb tugev tumeda röstiga kohvimaitse ja siis hakkab sealt kõiksugu imelisi maiustusi välja kargama. See on tegelikult kirjeldamatult oivaline. Ei suudagi otsustada, kas ta on nektar või vedel ambroosia. Oivaline!

Kokkuvõte: Kogu kujundus ja eelinfo kruvisid ootused väga kõrgele, aga see õlleke hüppas sellest latist kergelt üle nagu oleks Bubka sattunud Harju maakonna meistrivõistlustele. Selliste õllede ootuses ma oma blogi peangi. Tõsi, veel rohkem teeb rõõmu kui nad juba välimusega oma olemust ei reeda, aga no kui selle ootuse pealt ikka selline pauk pannakse, siis ma olen lihtsalt õnnelik. Ja kui teil on selline isend kuskil keldris ootamas, siis olete õnnega koos. Mul on ka õnneks üks veel. OIVALINE!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Väidetavalt seda õlut poest väga osta ei saanudki. Sestap puudub tal ka pandi märgis.
Kuigi ta oli päris mitu aastat rahulikult seisnud, siis pudelipõhjas mingit sadet väga ei ole.
Pudelil tekst eesti keeles: " Kahe eksklusiivse õlle segu - 16 tundi keedetud ja 2 aastat burboonivaadis laagerdatud Imperial Stout ning 16 kuud konjakivaadis laagerdunud porter." 
Ja inglise keeles: A blend of single barrel of Imperial Stout boiled for 16 hours and aged in bourbon for 2 years, with a single barrel of Cognac BA Imperial Porter aged for 16 months."


Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

1 comment:

  1. Keegi saatis mulle selle õllega seoses ühe meili mingi aeg, aga see läks kahjuks mul postkasti puhastamise ajal kaduma. Võib uuesti saata.

    ReplyDelete