Friday, September 29, 2023

Lehe - Hof Podis Õlu

Nimi: Lehe - Hof Podis Õlu
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Sour ALE Blackcurrant Wine Barrel Aged
Hind: Sõber andis. Aitäh, Marko!
Eelhäälestus: Imperial Sour ALE kõlab põnevalt, võib minna nii, võib minna naa, aga et ta ennast mustsõstraveini vaadis täiendamas on käinud, annab ikkagi pigem edu lootust. Ootan midagi põnevat.
Värvus: Oranžikas
EBC: ?
Vaht: Kerge vahukihi kasvatas, aga see lahkus pigem kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Juba klaasi lähedale jõudes lööb ninna selline terav veini aroom, mis pigem kaldub õunaveidi poole. Et aroomis on kaks põhi komponenti vein ja vettinud puit.

Maitse: Ohooh. Algab see maitse teravhapukalt ja veiniselt, siis see hapu maitse keerab teise külje ja varjust kargab ka välja see pidust vaadi maitse, mis ka aroomis hõljus ja alles kõige lõpus hakkavad ilmnema mõningad viited mustsõstardele. No vähemasti hapukust on siin küll Imperial tasemel. Omapära on ka kamaluga. Muide see hapukus ei ole selline, mis ülejäänud maitsete tajumise ära tapaks. Ta on küll hapu, ent ometi mitmekihilise maitsega. Külmaks ei jäta, aga seiskohta on ka keeruline võtta. Pigem huvitav.

Kokkuvõte: See on selline õlu, mida ma näiteks oma isale pakkuda ei julgeks, ta tituleeriks selle jalapealt solgiks. Kuna see maitse on väga spetsiifiline, siis on tegemist ilmselge friigi õllega. Muide mulle tundub, et ma sellesse suunda friik ikkagi ei ole. Ma mõistan ta omapära, aga ei mõista teda nautida. Ent ma siiski tunnustan ta omapära. Hapusõbrad ilmselt mõistavad teda paremini.  

Hinne: 3

Huvitav fakt: Partii nr. 554.
Väidetavalt pärinesid veinivaadid Pootsi veinimõisast. See õlle nimigi näib sellele viitavat.

Tootja infot: Kodulehel info selle joogi kohta puudub.

No comments:

Post a Comment