Wednesday, September 27, 2023

Anderson's / Nurme - Broken Alphabet

Nimi: Anderson's / Nurme - Broken Alphabet
Päritolu: Eesti (Tartu) / Läti (Riia)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: India Pale Lager / IPL
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh, Martti!
Eelhäälestus: IPL tüüpi õlut liiga sageli just ei kohta. Ma korra arvasin, et polegi selliseid varem proovinud, et siiski olen. Huvitav collabrew, mis on valminud siis koos lätlastega. Koostöö õllede puhul on alati lootus, et ehk on siis ikka hea asi kui suisa kaks pruulikoda julgevad oma nime peale panna. Loodan mõnusat keelekastet. 
Värvus: Helepruun
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks julgelt, seda sai suisa pool klaasi ja vajub täitsa mõnusa rahuga.
IBU: ?

Aroom: Valades viskas kerget humalat. Ja ka üle klaasi on selline mõnus saunavihta meenutav humala lõhn, millel on mingi põnev hapukas joon sees. 

Maitse: Ka maitses on see hapukas joon ja selline vihaleotamise maitse. Mis loomulikult on suurepärased. Väga tugeva maitsega õlu. Üllatuslikult on ka alkoholi maitses veidi tunda. Aga üld plaanis on ta üks väga tugeva maitsega laager õlu, et see Indian Pale Lager liigitus sobib nagu rusikas silmaauku. See hapukas nüanss on see, mis ei pruugi kõigile meeldida, aga mulle ta antud koosluses täitsa istub. Nagu üteldud jõulise maitsega laager. 

Kokkuvõte: Nagu eelaimdus ütles, et kui kaks pruulikoda julgevad oma nime pudelile panna, siis suure tõenäosusega pole õlu väga vilets. Nii ka on, tegemist on mõnusalt maitseka õllega, veidi meenutab Tankeri - Sauna Sessionit. Põhiliselt ilmselt humala valiku tõttu. Muide tundub, et see ongi tehtud Nurme pruulikoja poolt ja Anderson'si poisid on seal käinud. Ma võin muidugi eksida, aga pudelil olevatest kirjadest võiks sedasi järeldada. Laager, mis on rohkem kui lihtsalt laager.

Hinne: 5-

Huvitav fakt:  Proovitud õlu oli partiist AN001NB  
See on vist üks esimesi collabrewsid, mida ma olen proovinud, mis on tehtud mujal kui Eestis, aga koos eestlastega. Kuna kodulehe link on surnud, siis võib eeldada, et seda õlut pole enam väga saadaval.

Tootja infot: Anderson's i kodulehe link annab teate 404. 

No comments:

Post a Comment