Thursday, September 21, 2023

Purtse - Mägede Hääl

Nimi: Purtse - Mägede Hääl
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: California Common
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh!
Eelhäälestus: Üldiselt on Purtse päris kindlapeale minek, paar julgemat katsetust pole päris joomise väärilised olnud, aga enamus nende toodangust on väga head õlled loodan siitki sellist mõnusat kerget õllekest. 
Värvus: Merevaik
Vaht: Kerge vahumütsikese saavutas, aga see lahkub veidi kiirustades.
IBU: 25

Aroom: Aroom on üllatavalt tagasihoidlik. Veidi vaskset humalat on tunda, aga üldiselt pea lõhnatu, nagu keskmine laager.

Maitse: Maitset tal siiski on, aga seegi on kuidagi sordiini all. Maitses on kerget karamelli ja veidi sellis vettinud puidu maitset, mida tavaliselt kellerbier-ide puhul võib täheldada. Suhteliselt üheplaaniline ja tagasihoidlik. Lõppmaitses jääb veidi humala mõrkjust suhu. Midagi nagu ei häiri, aga midagi nagu rõõmu ka ei paku. Veidi selline meh õlleke. 

Kokkuvõte: Siin võib taas tõdeda, et kui maitset väga pole siis ei saa maitsesse ka suuri vigu sisse sattuda. Mina siiski joon õlut tema maitse pärast ja antud isendil on maitse väga tagasihoidlik. Nähes värvi juba rõõmustasin, et tuleb maitseelamus, aga kahjuks ei tulnud. Aga nagu tõdesin, siis muid vigu peale maitsepuudulikkuse ei ole. Kuigi veidi maitset tal siiski on ja see on päris omapärane. 

Hinne: 3+

Huvitav fakt:Purgil tekst: "Kes seisab tuhamäel? Kelle hääl kajab aheraine küngaste peal? Ei, see pole Kare Kauks. Ega Sile Sirks. See on kaevur Kolja Vest, kellest Metsiku Ida pojad tegi uue legendi – Kanye East. Nüüd kajab siin kaevuriräpp ja tuhamäetehno, kivisöepunk ja karjääri –indie. Meile meeldib metsikult." 
California Common on õllestiil, mille pruulimisel kasutatakse laagri pärmi aga kääritatakse Ale tüüpi õlle temperatuuridel.
Proovitud partii: 23020

No comments:

Post a Comment