Wednesday, September 20, 2023

Chocolate Porter (Kodune käsitööõlu pruulmeister: Hardi Anton)

Nimi: Chocolate Porter (Kodune käsitööõlu pruulmeister: Hardi Anton)
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,7%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Porter
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Siiani mäletan meistri oivalist Imperial Stouti. Ehk on suund sama, lihtsalt jõulisus veidi väiksem. Igatahes loodan head suutäit. 
Värvus: Must
EBC: 55
Vaht: Vahtu läks hea hooga ja ilusat beežikat vahtu sai ca. pool klaasi. Vajub meeldivalt rahulikult. Püsib eeskujulikult
IBU: 27

Aroom: Peab veidi ootama, et vaht vajuks. Aroomis on tõesti veidi šokolaadi ja terake röstitud vilja.

Maitse: Konsistents on mõnusalt paks. Maitse on jõuliselt mõrušokolaad ja magusa joont sees nagu polekski. Samas järelmaitse pole liiga mõrkjas, vaid täpselt paras. Järelmaitses on ka see röstitud vilja maitse taas olemas. Massilise kehaga joogike. Mulle tundub, et selle õlle kõrvale sobiks midagi magusat süüa. Tavalise porteri kohta on ta ikkagi mõnusalt rammus. Muide antud joogi puhul sobib kindlasti iseloomustamiseks sõna "sametine". Meeldiv porter.

Kokkuvõte: Taaskord üks tavaline porter, mis olemuselt on väga mõnusalt paks. Mõned väiketootjad on suutnud ka midagi sellist oma väikeste porterite puhul saavutada, aga pigem harva. Muide selle õlle puhul ma ei tunnegi magusast väga puudust. Mõnusalt laia pintsliga ja mõrkjas porter.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Kiidan etiketil oleva info mitmekülgsuse eest. IBU ja EBC on mõlemad kirjas. 
Villitud 10.06.2023.

Tootja infot: Kodulehte pole.

No comments:

Post a Comment