Thursday, September 14, 2023

Schneider Weisse - Aventinus

Nimi: Schneider Weisse - Aventinus (TAP 06)
Päritolu: Saksamaa (Kelheim)
Taara: klaas 0,5L
Alkohol: 8,2%
Algvirde tihedus: 18,5%
Tüüp: Weizen-doppelbock / Nisu doppelbock / Bock
Hind: 4.19€ + pant
Eelhäälestus: Nisust tehtud doppelbock võiks ju täitsa mehine suutäis õlut olla. Kõik märgid näitavad, et üle keskmise õlu võiks sellest pudelist välja karata.
Värvus: Tumepruun
EBC: ?
Vaht: Ligi poole klaasini vahumüts tekki, millest enamus vajus kiirelt aga sõrme jagu püsib stabiilsemalt.
IBU: 16

Aroom: Aroomis on päris palju pärmi. Mille alt imbub ka veidi magusat karamelli. Ning kõigelõpus taba mind kerge veinine tundmus.

Maitse: Konsistents on üsnagi tummine. Maitseski annab palju tooni pärm, nagu ühe saksa nisuka puhul on küllaltki normaalne. Lisaks on ka tunda karamelli ja õige pisut mingit nisu omapära. Keha on tal ka päris jõuline. Veidi liiga palju on tajuda alkoholi kohalolu. Ent samas dobbelbock on ju sihilikult alkoholine. siiski peab tõdema, et mingit liiga võimsat maitseelamust ma sellest õllest ei saa. Ent oma koht õllekaardil on tal kindlasti olemas. Ühtegi etteheitmise kohta ma siin ka ei näe. Lihtsalt pole päris minu õlletüüp.
Peab tõdema, et nüüd kui ta on juba veidi hinganud, hakkab maitse veidi rohkem lahti hargnema.

Kokkuvõte: Igati aus ja vägagi jõuline dobbelbock. Ma küll pole sellise õlle fänn, aga ma veidi mõistan ta olemust. See on ikka tõsine sõjatapper. Juba esimeste lonksude juures tunned, et kere läheb seest soojaks ja esimese klaasi järel tunned kerget suminat. Aga üldiselt on tegu igati asise õllega. Kindlasti tasub seda proovida, eriti odra- ja nisuveinide sõpradel. Jõuline ja maitseküllane.

Hinne: 4+ 

Huvitav fakt: Õlu kannab geograafilist tähist " Bayerisches Bier" (Baieri õlu). Tal on ka mõningaid medaleid võistlustelt antud. Aventinuse nime all on sellel pruulikojal veel teinegi õlu, aga see omab juba Eisbock laiendit nimes. 

Tootja infot: https://schneider-weisse.de/en/node/50

No comments:

Post a Comment