Monday, September 4, 2023

Estrella - Galicia Especial

Nimi: Estrella - Galicia Especial 
Päritolu: Hispaania (A Coruña)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: 13°P
Tüüp: Lager / Export
Hind: 2,49€ + pant
Eelhäälestus: No Hispaaniast pärit laager õllekesi on ju varemgi proovitud ja suuri elamusi pole olnud, aga joodavad on nad ikka üldiselt olnud. Ehk siis ootus on üks lihtsakoeline laager õlu.
Värvus: Kuldne
EBC: 9
Vaht: Läks väiga ilusti vahtu, sai ligi neljandik klaasist. Vajub see vaht väga rahulikult. 
IBU: 25

Aroom: Aroomis annavad tooni põhiliselt linnased ja kerge humala hõljendus on ka olemas. 

Maitse: Ma esimese hooga ei saa nüüd midagi aru. Joomise hetkel tundub, et suus on palju maitset kui aga klaasi suult tõstad siis läheb maitse nagu korraks peitu. Ning alles järelmaitsest hakkavad mingid elemendid tõusma. Esmalt mingi magusus, mida ma peaks mingiks maisiks või riisiks. Nii, vaatan purgile ja mais tema sees tõesti on. See mais küll ei karju, aga on tuntavalt olemas. Ma pole väga suur maisilaagrite fänn. Siis kuskil seal maitse lõpu osas on üllatuslikult ka veidi alkoholi tunda. Aga kui võtta teda maisi laagrina, siis isegi täitsa joodav. Keha on tal muidugi üpris tagasihoidlik. Aga üldiselt suuri vigu ei näe.    

Kokkuvõte: Reeglina olen harjunud, et maisi laagrid tulevad meieni värvitust klaasist pudelites, seega siin ei osanud seda kahtlustadagi, kuni maitse kõik üles tunnistas. Aga ma pigem jooksin seda kui näiteks Coronat. Ehk siis selline suht keskelt läbi kerge suveõlu. Ühtegi karjuvat viga tal ei ole, seda maisi võib tema puhul isegi omapäraks lugeda. Seega kui sulle meeldib neid läbipaistavas klaas taaras vedelikke juua, aga tahad veidi mehelikum välja paista siis siin on sulle alternatiiv. Mina pigem teda uuesti ei osta, aga kui kuskil pakutaks joon julgelt. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: See Hispaania õlleturg ajab mind segadusse, Seal on Estrella ja seal on Damm ja seal on ka Estrella Damm. Paljudel õlledel on omad kodulehed. Nagu ka antud isendil ja sellel  lehel on ka muid õlle nimetusi. Et siis keeruline, kindlasti teadjamad mehed oskavad selgitusi anda. 

Tootja infot: https://estrellagalicia.es/en/product/estrella-galicia-especial-estrella-galicia-special-edition/

No comments:

Post a Comment