Sunday, September 24, 2023

Hobypruul - Libahunt

Nimi: Hobypruul - Libahunt
Päritolu: Eesti (Pärnu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hele Eil / ALE
Hind: Sõber andis. Aitäh, Marko!
Eelhäälestus: Sellelt mikropruulilt olen varemalt ühte õlut proovinud ja see oli joodav. Probleem oli jõulises üle karbos. Lootus on, et see oleks terake parem.
Värvus: Helepruun
EBC: ?
Vaht: Ülekarbo oht on ka siin. Sest peale avamist tahtis pudelist välja ronida ja valades sai vahtu 2/3 klaasist. Vajub üpris kiirelt.  Ja ka peale valamist üritab vaht pudelist välja ronida.
IBU: ?

Aroom: Ka tema aroomis on tajuda pärmi, aga sealt tagant tõstab vargsi pead ka humal.

Maitse: Õnneks juues antud isend nii kihisev ei ole. Kuigi veidike on ka siin kihinat üle. Maitselt on ta ka üpris madala profiiliga, taaskord on tunda palju sellist vettinud puidu maitset, mis ma eeldan tuleb pärmi mingist jäägist. Laias laastus on see õlu siiski joodav, kuigi pole mingi oluline maitseelamus. Suudab võistelda teiste mikropruulidega küll. Ent siiski jõuliselt keskpärane. Maitses ongi veidi humalat ja veidi rohkem pärmi jääke.  Nigelapoolne.

Kokkuvõte: Tegu on vähe tegutsenud mikropruuliga, seega see on nüüd hea koht kust edasi minna. Algeline joodavus on saavutatud, nüüd võiks asja parendama hakata. Hetkel on selline, et proovid ära väga nina ei krimpsuta, aga järgmist pigem ka ei soovi. Aga loodame, et töö käib ja edasi läheb aina paremaks.

Hinne: 3

Huvitav fakt: Tegemist on sellise mikropruuliga, et etiketil pole isegi pandimärget, ega triipkoodi.
See pruulikoda on alustanud tegevus aastal 2022. Seega üpris värske värk.
Nende FB leht on informatiivsem kui koduleht.
Proovitud partii: 221102

No comments:

Post a Comment