Tuesday, September 12, 2023

Purtse - Head Nisu

Nimi: Purtse - Head Nisu
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Nisuõlu / Wheat Beer with Grapefruit
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh!
Eelhäälestus: Ma pole küll eriline nisuõlle fänn, aga ma olen siiski õppinud ka neid taluma. No ja Purtse toodang mulle meeldib, sel suvel sattusin ka pruulikoda väisama ja ka inimesed, kes seal toimetavad on toredad. Seega loodan , et ka antud nisu jook on vähemalt joodav. .
Värvus: Helekollane
Vaht: Julgelt poolde klaasi lõi alguses vahu, aga lahkus see vaht veidi kiirustades.
IBU: 12

Aroom: No esimene asi mis kohe üle klaasi serva ninna kargab on greip. Selgelt greibine ja tugevalt mahlane aroom. Ja kerge uduloorina hõljub selles aroomis ka pärm. Peab tõdema, et lööb süljenäärmed valusaks küll. 

Maitse: Ka maitse on kohe esimene tunnetus greip, aga ta pole väga hapu, pigem kaldub sinna mandariini poole. Selline meeldiv mahlane joogike. Võiks pidada pimesi Radleriks. Nisuõlle pärmi on maitses minimaalselt tunda. Pean tõdema, et täitsa mõnusalt joodav õlleke. Põhiliselt sellepärast, et greibi maitse on selgelt tunda, aga ta pole väga hapu. Meeldiv juuniorite mahedik.

Kokkuvõte: Tavalise masslaagri kulistaja seda ilmselt õlleks ei peaks. Aga maitsete avastaja saab kena mahlase suutäie. Nagu juba ütlesin on selge greibi maitse hea ja eriti hea on see, et ta pole väga hapu. Purgil pole humalaid mainitud ja ega nad maitses ka väga tooni ei anna. Ehk siis vana šovinistina nimetaksin ma teda naiste õlleks. No selline kena ja kerge kondiga. Võib julgelt proovida.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: KORDAN: Kahjuks purkidel ei ole neid toredaid õlut "tutvustavaid" tekste. Siin on tootjale mõttekoht. Purgikujunduses on see Mattide pastellsete toonide ja kuldse ning hõbeda kontrast efektne. 
Partii: 22037

No comments:

Post a Comment