Wednesday, September 6, 2023

Pühaste / Kokomo - Tumeaine Honduras

Nimi: Pühaste / Kokomo - Tumeaine Honduras
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: 31P 
Tüüp: Imperial Stout
Hind: Keegi vist tõi selle, täpselt enam ei mäleta.
Eelhäälestus: Mõtlesin, et täna võiks jälle ühe maiustuse endale lubada. Olen varemgi Pühaste ja Kokomo koostööd nautinud, siis oli selleks Beans and Biscuits. Seega ilmselgelt ootan sellest collabrew teosest maiustust.
Värvus: Must
Vaht: Kerge vaevaga tekkis kolmandiku võrra ilusat pruuni vahtu klaasi ja see vajub vääga rahulikult.   
IBU: ?

Aroom:  Rammusalt magus ja kohvine aroom. Istud nagu mõnes hubases Tartu kohvikus, su ees taldrikul on šokolaadikook ja tassis aurab värske kange kohv.

Maitse: Kõik algab taas mõnusa matsaka konsistentsiga ja siis lööb maitse ennast laiali nagu isase (alfa) paabulinnu saba. Algab ta jõuliselt kohviselt, mis on tugevalt mõrkjas ent samas ohtralt magus. Seejärel pöörab see maitse ennast suisa vürtsikaks, mis meenutab veidi Chokoh Ha-d. Järelmaitsena jääb suhu taaskord kohviubade ja šokolaadi klasuuri tunnelm. Ootuspäraselt on tegu täieliku magustoiduga. 

Kokkuvõte: Ootasin magustoitu ja sain ka. Mõnus rammus kohvine ja magus, nii nagu mulle meeldib. Parematel päevadel võib seda ilmselt ka hommikukohviks juua. Kõigile Imperial Stoutide fännidele soovitan soojalt. Mõned võivad isegi leida, et ta on tiba liiga magus, aga mina vaidlen vastu. Ta on piisavalt magus ja samas ka mõnusalt mõrkjas. See õlu on nii maitseküllane, et ühest pudelist piisab mitmele inimesele. Suurepärane!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Õlu on siis valminud koostöös Kokomo röstikojaga ja valmistamisel on kasutatud Honduras Amprocal kohvi. Selles Tumeaine õlle sarjas on veel teisigi kohvisorte. 

No comments:

Post a Comment