Monday, February 19, 2024

Adroit Theory / Sori Brewing - Honesty Is Ryediculously Delicious

Nimi: Adroit Theory / Sori Brewing - Honesty Is Ryediculously Delicious
Päritolu: Eesti (Tallinn) / USA (Virginia)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: 17.0 °P
Tüüp: Rye IPA
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Veel üks Sori Collabrew, mis on tehtud koos ameeriklastega ja Soome rukkist. Täpselt ei mäleta, kas olen mõnda Rukki IPA-t proovinud Rukki  ALE-e olen proovinud mitmeid. No ootan midagi huvitavat.
Värvus: Kastanpruun 
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks ilusti ja vajub see vaht rahulikus tempos.
IBU: 11 (Undappt)

Aroom: Juba valamise ajal tuli ninna meeldivat aroomi. Üle klaasi serva on see metsik. Magus ja samas hapukas nagu üks korralik rukki leib. Ning selle keskel hõljuvad veel humalad. Tekitab soovi kohe lonksata.  

Maitse: Hm. Aroom tegi nagu asja palju suuremaks. Aga no omapärane ta on. Algab see maitse mahedalt, sellise kerge rukki paitusega sulnis magushapukas segus, aga siis langeb kardin ja välja hüppavad üle keskmise mõrkjad maitsevarjundid. Ühesõnaga seda, et IBU 11 on ma ei usu. Mõrudust on palju rohkem. Muide need humalad ei anna ainult mõrkjust vaid seal on ka selline mõnus hapukas kaar. Kuskil maitse spektris on ka miski, mis meenutab mett. Absoluutselt võluv õlleke. Väga tugevalt omanäoline ja selle juures ka maitsev.  

Kokkuvõte: Esimese asjana tunnen kibedat kahetsust, et ma seda õlut rohkem ei ostnud. See on päriselt äge õlu. Rukkis oma hapukusega siin ei karju, aga on olemas. Humalad ehitavad ägeda mõrkja saatjaskonna. Ja huvitav on see, et aroom on tugevam kui maitse, see tunne säilib isegi poole joomise peal. Kui teil õnnestub seda veel kuskilt hankida, siis mina soovitan soojalt. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Partii number: 689.  Nagu alguses mainitud, siis kasutatud on Soome päritolu rukki linnaseid. Ilmselt esimene rukki IPA selles blogis. 

Tootja infot: Kummalgi tootjalehel pole teda näha.

No comments:

Post a Comment