Tuesday, February 27, 2024

Tanker - Oo Mu Eestimaa!

Nimi: Tanker - Oo Mu Eestimaa!
Päritolu: Eesti (Jüri)
Taara: plekk 0,44 L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: IPA with spruce, juniper and chamomile / IPA
Hind: 1.99€ + pant
Eelhäälestus: Eelmisena proovitud päris Tankeri õlu oli täitsa hea. Kadakas ja kuusk võiksid teoorias ju õllele ilusaid nüansse lisada, kummeli puhul ei osaka kosta.. Loodan mõnusat IPA-t
Värvus: Kuldne (õrn hägu)
Vaht: Läks ilusti vahtu, seda tekkis nii kolme sõrme jagu, aga kiirustas veidi lahkumisega.
IBU: 52

Aroom: Aroomis on kerget saare õlle tunnetust, see võib olla ilmselt kadakas. Humala aroom on pigem tagasihoidlik. Ka kummel on klaasis mõnusasti hõljumas.

Maitse: Esimene mõte on tundmus ja mõte on mõrkjas ja veidi kummelilaadne (mida ka kirjeldus lubab). Kesk maitses saab see mõrkjus hoogu juurde ja vist nägin ka silmanurgast kuuski mööda vilksamas. Lõppmaitse on veelgi mõrkjam. Järelmaitses on mõrkjust ja sellist tunnet nagu oleksin just raviteed joonud. Peab tõdema, et küllaltki omapärane. Peab tõdema, et kuusk ja kadakas jäävad oma maitses kohalolekult kummelile alla. Aga tervikuna võib tõdeda, et täitsa omapärane meisterdus. Võib tõdeda, et mingit kodumaist tunnetust evib ta küll. Ja mõrkjust on üle keskmise. Meeldiv kosutav IPA.

Kokkuvõte: Vaatasin, et alkoholi registrisse on ta kantud umbes kuu enne Vabariigi aastapäeva. Seega suunatud ilmselt selleks perioodiks. Ka kujundus on ilusti sini-must-valge ja hall. Täitsa kenasti sobitub teemasse. Ilmselt on antud õlle puhul tegemist mantlipärijaga õllele "Mu Isamaa 99/100", mis oli pruulitud Eesti Vabariik 100 puhul. Nad võiksid selle iga-aastaseks traditsiooniks teha, et mingi õlu kodumaa sünnipäevaks. Antud õlu on küll mingi versioon Eestimaast. Veidi(üle keskmise) mõrkjas veidi maarohune. Soovitan proovida. 

Hinne 5

Huvitav fakt: Eelmine õlu, mida Tankerilt proovisin oli "Oh My Zappa!", suvitav, kas neil on käsil mingi hüüete eri seeria. :)
Nagu juba ülal viitasin, siis tegemist on ilmselt mingi mõttelise järjega õllele "Mu Isamaa 99/100". 
Kui nüüd üldse millegi üle veidi nokkida, siis äkki selle, et kujunduses on kasutatud Norra kunstniku Munchi teose "Karje" parafraasi, mitte mõnda kodumaise kunstniku oma (Viiralt näiteks). Aga samas hüüete seeriale võiks viidata ka see, et "Oh My Zappa!" purgil oli kasutatud sama stilistikat, lihtsalt teiste detailidega. 
Proovitud partii: B787

No comments:

Post a Comment