Friday, February 16, 2024

A. Le Coq - Premium - West Coast Pilsner

Nimi: A. Le Coq - Premium - West Coast Pilsner
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 11,9% P
Tüüp: West Coast Pilsner / Pilsner /Lager
Hind: 1,95€ + pant
Eelhäälestus: See A.Le Coq Premiumi hooaja sari ongi saanud omale kaua oodatud järje. Esimene üllitis Summer ALE oli väga hea õlleke, kuid Franconian Red Lager kaldus pigem keskpärasusse, ehkki oli parem kui meie keskmised masslaagrid. Loodame nüüd läheb joon graafikul jälle ülespoole. Ehk siis loodan mõnusalt joodavat õlut.  
Värvus: Kuldne (õrn hägu) 
EBC: 10
Vaht: Vahtu läks ilusti ja seda sai ligi pool klaasi. Vajub rahulikult.
IBU: 25

Aroom: Aroom on üle ootuste humalane, selline sidrunikoore ja seebi vahepealne, üpriski hapukas. 

Maitse: Peab tõdema et see õlleke on ka meeldivalt maitsekas. Esimene maitse on üpris tugevalt hapukas, ent see pöörab kohe mõnusalt mõrkjaks. Kesk ja lõpp maitses ujub juurde mingi mõnus selline veidi parkunud rohmakus. Tegelikult ma olen midagi sellist ammu oodanud. Umbes ajast kui Saku tuli välja oma kolme värvi seeriaga, see oli äkki mingi 17 aastat tagasi. Neist roheline oli filtreerimata laager, mis on mu mällu jäänud kui hea laager õlle etalon. Ning ka see õlleke on üks igati mõnus pilku. Maitsekas ja kerge rohmakusega maitses. Mõnusalt joodav pilsner. 

Kokkuvõte: Mis siin pattu salata Tartu suurtootja õllesepad on jälle soorituse teinud. Vot nii arendataksegi õllekultuuri. väikeste sammudega hea maitsega õlle poole. Ma usun, et selle õlle joomine pole ka lihtsate masslaagritega harjunud inimesele konti murdev ülesanne. Ning ma väidan, et ka asjatundlikum õllesõber ei põlga teda ära. Siin pole teha muud kui kiita A. Le Coq-i otsustajaid, kes selliseid projekte ette võtavad. Kuigi tegu on ilmselt taaskord ajutise nähtusega, siis on hea, et ta kas või korrakski meie juurde tuli ja ehk avardab ta mõnede inimese arusaamu õllest. Meeldiv maitsekas ja hea õlu. Ning seda suurtootja õllepajast. Kindlasti ostan seda õllekest veel.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Soon siis A.Le Coq-i aastakäikude eri seeria kolmas õlu. Kiidan veelkord algatust!
Kasutatud on Sabro ja Mosaic humalaid.
Purgil tekst: "West Coast Pilsner on värskendav humalane lager-tüüpi õlu, mis on kombinatsioon kahest õllestiilist: IPA-st ja pilsnerist, sidudes pilsneri kerguse ning värskuse IPA-le omase humala karakteriga. Õlu on pruulitud Ameerika Sabro ja Mosaic humalatega, mis annavad sellele puuviljase ning troopilise maitsenüansi."

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/west-coast-pilsner/

No comments:

Post a Comment