Sunday, February 18, 2024

Filou

Nimi: Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck - Filou
Päritolu: Belgia (Emelgem)
Taara: Klaas 0,75L (Šampa pudel)
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian Tripel
Hind: 8,59€ + pant
Eelhäälestus: Üldiselt need Belgia kolmekordsed on ju täitsa head joogid. Seega loodan ka hetkel ühte mõnusat kergelt pärmise maitsega õllekest. 
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Tekkis ilus vahumütsike, aga lahkus üpris kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroomi on üllatavalt vähe ja see pole väga puuviljane nagu võiks oodata. Isegi pärmi jälg on pea olematu.

Maitse: Maitses on nii puuviljane maitse kui ka kerge pärmi joon siiski tunda. Oma olemuselt ongi ta selline belglaste ALE nagu nad üldiselt on. Kogu erilisus lõppes kahjuks pudeliga. Maitse on siis kergelt puuviljane, veidi ka humalane ning ülikerge pärmi tundega. Ehk siis kõik maitsed on nõrgad. Võib-olla on asi selles, et tal hakkab parim enne kohe kätte jõudma ja on lihtsalt maha käinud. Joodav, aga igav.

Kokkuvõte: Üldjoontes vastab ju tüübile, aga kogu maitse on sordiini all. Joodav õlleke, aga mingeid erilisi tundeid ei tekita. Selle kogemuse pealt teistkorda ei ostaks, sest olen kordades paremaid antud õllestiili esindajaid proovinud. Hetkel tundub küll, et šampuse pudelisse panemine on selle õlle puhul tarbija ootuste liigne üles kruttimine. Halb ta ju pole, aga igav.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Alati on huvita kui õlle esikülje etiketil, ega nimes pole ühtegi viidet tootjale. Eestis on antud tootjalt saadaval veel Kasteel õllede sari ja Bacchus sari.
Antud õlle puhul näib šampuse pudel liigse ootuste üleskruvimisena.

Tootja infot: https://www.vanhonsebrouck.be/en-gb/filou/





No comments:

Post a Comment