Monday, February 12, 2024

Seven Island Brewery / Sori Brewing - Beast Mode Series - Thymós

Nimi: Seven Island Brewery / Sori Brewing - Beast Mode Series - Thymós 
Päritolu: Eesti (Tallinn) / Kreeka (Korfu)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 12,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout / Russian Imperial Stout (Untappd)
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Tundub, et see on mingi collabrew, kuigi ainus info Sori Brewingu kohta on andmete lahtris tootja kohapeal. Teine variant, et on lihtsalt tellitud tootmine. Igatahes tundub tõsine suutäis olevat. Sest vanilli ja kaneel on isegi koostisosade nimistus ära mainitud. Ootan elamust! 
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Kõvasti pidi meelitama, et ilus tumepruun vahu kiht peale saada, aga see kadus paaniliselt kiirustades..
IBU: 50 

Aroom: Oo, see aroom on küll vägev. Lõhnas on tunda värskeid kohviube, vanillit ja mõnusat magusust. Paneb maitsemeeled hüppevalmis küll.

Maitse: Oh sa vana raibe huulte vastu minnes tekib selline pindpinevus, et tuleb jõuga ennast sellest paksust massist läbi lonksata. Mammuti kehaga jook, muide sellel mammutil on rastapatsid. Algab tal maitse väga magusalt, selles oleks nagu mingi kirsimoosi triip sees, selles moosis on muidugi nõnda palju suhkrut, et see säilib vabalt aastakümneid. siis vajub peale viljaelevaatori täis kohviube, mis on segatud rohke vanilliga. See kõik on lihtsalt nii massiivne. Ma arvan, et kui keerata kalts kaika otsa ja seda sellesse õllesse kasta siis saab teha ühe tõsise tõrviku, aga nii kuninglikku nestet ei tahaks selleks kulutada. Hooti tundub mulle, et selle õlle kõrvale peaks serveerima ka klaasi vett, sest see õlu on lihtsalt nii suur. Muide alkoholi paole ka väga tunda, sest see jääb kogu selle maitsete laviini alla. Ma arvan, et sellest ühest purgist piisab maitse elamuseks ca. 8 inimesele. Massiivne ja vägev, nagu lennukikandja.

Kokkuvõte: Üle mõne aja üks tõsiselt võimas mürsk. Võtad lonksukese ja aeg hakkab aeglasemalt käima. üks õlu mille puhul ma mõtlen, et oleks piisanud ka 0,33L suurusest anumast. See on tõeliselt hullumeelselt massiivne. Isegi minu jaoks, kes ma üldiselt selliseid põrgumasinaid jahingi. Kuningate eine, mõni ime et purgil on pilt loomade kuningast. Väga mõnus kauamängiv magustoit. Sest seda saab vägaväikeste sõõmukestena juua ja sõõmude intervall on päris pikk. Selliseid ülevõlli hõrgutisi ma oma õlleteekonnal loodangi alati leida. Soovitan seda proovida koos sõbra või paariga, sest elamus, mis on ühte purki pistetud on piisav mitmele. Oivaline kamakas rõõmu.   

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Hetkel ma siis ei teagi, et kas on koostöö õllega tegemist, või lihtsalt tellitud õllega. Sest kujunduslikul osal pole ühtegi viidet Sori Brewingule, samas tootjana on ainult Sori kirjas. Muide ka kodulehe pildil paistab tooteinfo etiketil Sori.  Proovitud partii: 546.
Kasutatud kohvioad on röstitud Korful. 

Tootja infot: https://sevenislandbrewery.com/beer/thymos/?v=969321a0f3fc

No comments:

Post a Comment