Wednesday, February 28, 2024

Sori Brewing - Dark Humor Club - Bourbon Vanilla

Nimi: Sori Brewing - Dark Humor Club - Bourbon Vanilla
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 8,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Bourbon Vanilla Imperial Stout / Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Kuna Dark Humor Club sari pole pettumusi valmistanud, siis ootan järjekordset huvitavat ja mõnusat maitseelamust. Ühte meeldivat magustoitu.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Alguses igaks juhuks meelitasin teda vahule, aga ta läks ise ka kerge vaevaga. Alul sai beežikat vahtu pool klaasi, aga üpris kiirelt hakkas ta vajuma.
IBU: ?

Aroom: Aroomis on mingi burbooni aroom olemas küll, kuigi tegu pole vaadimekutisega, vaid kasutatud on mingit essentsi. On ka selget vaniljet tunda, ning taustal on kerge tume röst.

Maitse: Konsistents on paksupoolne. Maitse algab pigem kohviselt suus on ka kergelt karbot tunda. Suulae tahaosasse tekib vanilli tundmus. Maitsel on ka mingid hõredamad kohad sees. Ilmselt see tuleb sellest, et ka alkoholi sisaldus on veidi madalam kui DHC õlledel keskmiselt. Ka magusat on veidi vähem, siiski ei saa ütelda, et ta magus ei oleks. Ilmselt olen selle mulle järjest osaks saanud maitsete vägevuse ja headuse kuhjaga oma standardid lakke kruvinud. Burbooni see maitse väga ei evi, seda tuleb ikka noaotsaga taga ajada. Tal ei ole ühtegi viga ja on igati maitsev, lihtsalt see maitse intensiivsus on veidi madalam kui teistel Sori DHC asjadel on olnud. Maitsev ja mõõdukalt magus Imperial Stout.  

Kokkuvõte: Taaskord igati väärikas sooritus. Mul lihtsalt tekib tunne, et peaks maitsemeeltele tehase seadete taastamise tegema ja mingit Originaali või Rocki nädal aega jooma. No ta on hea õlu ja ilusas roosas purgis ka, äkki purgi värv viitabki sellele, et tegu on veidi mahedama õllekesega. Jälle jõuan oma punkti skaala juurde. No ei suuda talle kuidagi 4+ panna, sest ta on ikkagi pigem seal hinde 5 esimeses pooles. Samas oma Dark Humor Club arvestuses kaldub ta pigem sinna väga tugeva nelja poole. Igatahes hea ja maitsev jook ja joon ka teise purgi mingil hetkel hea meelega ära. Ostaks juurdegi kui oleks. 
 
Hinne: 5- (4+ DHC arvestuses)

Huvitav fakt: Hindamine oli keeruline ja ma isegi ei tea kas õiglane, kuigi tegemist on isikliku süsteemiga.
Proovitud partii: 653.
Vist kõige roosama kujundusega õlu, mida seni olen joonud.
Ka sellest olen aru saanud, et alkoholisisalduse sildid olen liiga duaalsed teinud. Peaks rohkem astmeid olema.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.


PARANDUS: Ilmnes, et nimes kajastuv Burbon pole mitte burboon, vaid Buron vanilje. Seetõttu ma seda burbooni seal ei tundnudki.

No comments:

Post a Comment