Monday, May 9, 2022

Pühaste - Smoothie Loops

Nimi: Pühaste  - Smoothie Loops
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,0%
Algvirde tihedus: 12P 
Tüüp: Florida Weisse / Berliner Weisse?
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Weisse ja smoothie ilmselt selline suvine puuviljane värskendaja. Kiri purgilgi lubab aprikoosi ja mangot, ning mahlasust.  Sellega võib minna nii või naa.
Värvus: apelsinimahl.
Vaht: Tekkis kenasti, aga kadus üpris kiiresti.
IBU: ?

Aroom: No täiesti mahl. Värv kaldub veidi rohkem apelsini poole, aga aroom on multinektar. Eemalt magus ja puuviljane klaasis sees ka julge hapuka äärega.

Maitse: Ilma lisatud suhkruta mahl. Päris julgelt hapukas. Keegi selle mulle pimesi ette paneks, siis ma arvaks, et mingi spordijook. Tõmbaks kaks liitrit kerre ja arvaks, et ma kõlban veel rooli. No täpselt nagu need väikestes plastik pudelites smuutid. Ainult, et see tundub tervislikum, kuna suhkruga pole haput alla surutud. See on peitepilt, tervisejooki on peidetud õlu. Absoluutselt omanäoline. Ainult kerged pärmikõrvade otsad paistavad, mis võiks mingit alkoholi kahtlustama panna. 

Kokkuvõte:  Kui keegi tuleb teile väitma, talle ei meeldi õlle maitse, siis see on selle väite ümberlükkamiseks trump äss. Ehkki vanamehed poe tagant ilmselt seda jooki õlleks ei pea. Siin ei ole nagu ühtegi (nisu)õlle tunnust alles jäänud. Põhiline sisemine dilemma ongi selles, et no mitte mingis variandis ei suudaks seda (pimesi) õlleks pidada. Aga ta on maitsev nagu vitamiinijoogid ikka. Ekstreemsus, mis tasub katsetamist. Samas tekkis põnev soov teada saada, kuidas sellega oleks pohmakat lappida. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Kindlasti maitsev, aga õlletunnused piirduvad tootja ja valmistamise protsessiga. 
See õlu asub Pühastel Hooajaliste alamjaotuses.
Proovitud partii: 463.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/olled/hooajalised/smoothie-loops

No comments:

Post a Comment