Thursday, May 19, 2022

Pühaste - Muda

Nimi: Pühaste - Muda
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Chocolate Mudcake Stout / Imperial Stout
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: See kõlab juba meeliülendavalt. Šokolaadi kook pudelis. Tai boh kui ei ole! 
Värvus: Must
Vaht: Alguses vaatasin, et ei teki, aga siis tuli ilus pruunikas kõvakübar pähe ja püsib väga kaunilt.
IBU: ?

Aroom: No siin klaasis on kohviku melu küll. Mõrkjat šokolaadi ja värskelt jahvatatud kohvi. Ajab sõõmu ootusesse küll.

Maitse: Jaa-jah, see kuidas see esimene sõõm üle klaasiääre keelele vajub on mõnus. Kuigi pean tunnistama, et ootasin isegi väheke paksemat konsistentsi. Aga see maitse on tõeline šokolaadi mürsk. Muide see šokolaad on mõrkjas, aga jook ise on mõnusalt magus. Mingi nurga alt ründab isegi selline tugeva rösti espresso nüanss. Kakao ja magusa sõpradele on see maiuspala. Keha on nagu karul, kes hakkab talveunne ennast sättima.

Kokkuvõte: Jällegi üks puhas nautlemise õlleke, mida saab väga väikeste sõõmudena võtta ja ikkagi ta täidab su meeled maitsega. Magustoit vedelal kujul. Mulle tundub, et eesti baarides ja pubides pole ikka õllekultuuri ollagi. Üks selline jook sobiks suurepäraselt menüüsse magustoitude valikusse. "Lastele jäätised ja mulle palun maiustus klaasis." Aga enamikus baarides pole isegi joogikaardil ühtegi Imperial Stouti. kui nüüd millegi üle nuriseda, siis ma eeldasin Muda nime puhul veidi paksemat vedelikku. Black Blood oli minu mäletamist mööda palju rammusama olekuga. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Õlu on valminud koostöös Chocolala šokolaadimeistritega. 

PS! Minu põlvkonna IT-ga rohkem seotud inimestele seostub Muda kindlasti ka ühe tekstipõhise seiklusmänguga. Aga tänapäeva noortele oleks ilmselt keeruline seletada, kuidas ja miks paljud sellest sõltuvusse jäid. Seal polnud ju mingit graafikat. No okei ASCII graafika oli.

Proovitud partii: 416.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/muda

No comments:

Post a Comment