Tuesday, May 10, 2022

Lehe - The World Is Your Oyster

Nimi: Lehe - The World Is Your Oyster
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: 17,5
Tüüp: Imperial Sour ALE /Sour ALE
Hind: 1,40€ + pant
Eelhäälestus: Sour ALE pole üldiselt päris minu teema. Seekord on Imperial variandiga tegu, mis on tegelikult alla kraadi kangem osadest, mida ma proovinud olen. Väidetavalt nad mõtlesid sellise liigituse ise välja. No huvitav igatahes.  
Värvus: Merevaigule kalduv.
EBC: 9
Vaht: Väga ei tekkinud ja kadus väga kiiresti.
IBU: 5

Aroom: Juba valades kandus ninna hapukat alkoholi. Klaasis see alkohol nii väga ninna ei hakkagi, aga selline kerge kibuvitsa vein on see aroomi tundmus.

Maitse: No esimene tunne on hapu. No jah ongi tugevalt hapu, aga huultele jätab sellise magusa maitse. Tõesti ma ei välista, et mingi mahe mereanniroog oleks selle kõrvale hea kaaslane. Üldiselt see hapusus blokeerib kõik muud maitsevõimalused. Järelmaitses on tajuda, et oled joonud alkoholi. Ühesõnaga, HAPU!

Kokkuvõte: Taaskord üks jõuliselt hapu õlleke. Aga omamoodi on see võluv. Arvatavasti annab ta mõne toidukõrvasena suurepärase tulemuse, aga niisama joomiseks on ta liiga üheplaaniliselt hapu. Aga julge pealehakkamine on ka tunnustamist väärt. Sest nagu pudel väidab on see liigimääratlus ise väljamõeldud.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Proovitud partii: 502
Väidetavalt ainulaadne liigi Imperial Sour ALE esindaja.

Tootja infot: https://lehepruulikoda.ee/beer/the-world-is-your-oyster/

No comments:

Post a Comment