Sunday, May 22, 2022

Purtse - Tuhamägi

Nimi: Purtse - Tuhamägi
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Baltic Porter
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Taaskord üks Purtse medikament väikeses rohupudelis. Nad on mind suutnud meeldivalt üllatada küll. No ja Imperial Porter võiks ju küll mokkamööda olla.
Värvus: Must
Vaht: Väga ei tahtnud alguses tekkida, aga lõpuks ikkagi tuli. Ja püsis rahuldavalt.
IBU: 60

Aroom: No aroom on kvaliteetse ImpPorteri vääriline. Must kohv ja veidi tumedat šokolaadi.

Maitse: Kui huuled jooki puutusid tajusin kohe seda mõnusat paksu konsistentsi. Mõnus rammus ja ma tahaks väita, et selline laktoosine. Muide ta ei ole üle võlli magus, vaid selline mõrkjasmagus ja vürtsikas. Tõesti, selline ohtra suhkruga, kuid ära jahtunud must kohv. No mis ma siin ikka oskan kosta, järjekordne magustoit pudelis. Või õigemini vaadates pudelit on tegemist köhasiirupi või millegi muu hea asjaga, mis parandab kindlasti tervist.

Kokkuvõte: Taaskord üks suurepärane dessert. Pimedalt arvaksin, et on Imperial Stouti tehtud, mitte Baltic Porterit. Taaskord selline õlu võtad väikse sõõmu paned silmad kinni ja naudid kuidas maitse palett lahti rullub. Veidi on tajuda ka alkoholi, aga pigem järellainena kui maitsena. Oivaline jook. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Taaskord on tore ja stiilitruu tekst pudelil.
Pudelil on tekst:  "Meie mäed pole pudrust, vaid tuhast. Aga magusad on nad siiski, sest nad on üleni meie. Nende otsa ei roni pühapäevaalpinistid, vaid lumelaudurid ja mudased roomikud. See, mis teiste silmis jäätmeprügila, on meie jaoks kullaauk. Ja kui keegi arvab, et siin pole ilus, siis meie ütleme: “Tuhka kah.” Meile meeldib metsikult.." 
Jääb taas tõdeda, et mulle meeldib ka.

PS! Kunagi sattusin Purtse küla jaanitulele.  VLÜ mängis ja puha. See meeldis mulle ka (metsikult).

Tootja infot: https://www.purtsepruulikoda.ee/purtse-olu


Korduskülastus: Proovisin uuesti 29.02 2024. No ja ikka on hea, seismise pole talle midagi kurja teinud.

No comments:

Post a Comment