Tuesday, May 3, 2022

Pühaste / Whiplash - Dipping Toes

Nimi: Pühaste / Whiplash - Dipping Toes
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: ?P 
Tüüp: Double Kveik IPA / Double IPA
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Huvitaval kombel olen seni vaid kahte Pühaste IPA-t proovinud. ALE-e on olnud kamaluga. Seni proovitud IPA-d on olnud sümpaatsed, aga antud isend on duubel. Loodan siis, et kõike on duubeltatud. Pealegi veel koostöö õlu.   
Värvus: Multinektari mahlajook.
Vaht: Tekkis kenasti, aga väga ei püsinud lagunes korina saatel.
IBU: ?

Aroom: Juba valades kandus ninna puuviljapomm. Põhiliselt ananass ja virsik. Üle klaasiserva on ta selline hapukasmagus ja terav. Ilmselt osa pikantsust kuulub Kveik pärmile. Selles on veidi sellist Saare koduõlle möllu. See aroom seab maitsemeeled ootusärevasse valmidusse küll.

Maitse: Hehee, kogu ettevalmistus (aroom ja visuaal) on mahlajoogi joomiseks ja siis lonksates saad hoopis midagi kolmandat. Appi kui lahe, mitmes sõõm ja ikka ei oska sõrme peale panna, et mis asi ta siis on. Algmaitses on rikkalikult mahlane, keskmaitse tõmbab selliseks kuivaks šampuseks ja selle teises pooles saabub mõrkjus ja vürtsikus. Ilmselt on IBU päris suur, aga tootja antud väärtust hetkel ei tea. Ühtib igati mu arusaamaga heast Duble IPA-st. 

Kokkuvõte: Täiesti oivaline jook. Esimesena meenus proovitutest kohe Brewski - Mangofeber Dipa just selle jõhkra mahlasuse poolest. Ja see pikantne aroom klaasis on ka kuramuse äge. No see on ilmselgelt õlu edasijõudnutele. Aga see on hea õlu. Veidi liiga ruttu kipub otsa ka saama.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Antud õlu on siis collabrew õlu koostöös Whiplash pruulikojaga.
Õlu on veel nii värske, et kodulehelt teda hetkel ei leia.
Proovitud partii: 460.

Tootja infot: Hetkel veel pole.

No comments:

Post a Comment