Friday, May 13, 2022

Lehe - Harassment by Bock (Sometimes lose, always win...)

Nimi: Lehe - Harassment by Bock (Sometimes lose, always win...)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 13%
Algvirde tihedus: 26
Tüüp: Weizenbock / Bock / Weizendoppelbock
Hind: 2,53€ + pant
Eelhäälestus: Harassment by Stout oli küll aus jook. Sega lootused on kõrgel.
Värvus: Kastanpruun
EBC: 9
Vaht: Ilus müts tekkis ja vajub üpris rahulikult.
IBU: 17

Aroom: Jõuliselt alkoholine ja karamelliselt magus. Olemas on ka mingi pärmi nüanss. 

Maitse: Esimene mõte on, et tegemist on alkohoolse joogiga. Alkoholi järel tuleb selline magus karamellisiirupi maitse. Kirjelduses lubati banaanist maitset ja noh kui otsida suudab isegi midagi tuvastada, mida võiks banaanilaadseks maitseks pidada. Pimesi poleks sellele sõrme peale pannud. Ka lubatud pähklid leiab otsimise peale üles. Kui miski veidi keelt riivab siis on see ilmselt pidev alkoholi kohaloleku tajumine, aga selle tüübi puhul on see vist normaalne. Üldiselt põnev ja  korralik õlleke.

Kokkuvõte: Aroomi ja maitset tal nagu üldiselt on, aga pidev alkoholi tajumine on selline kaheldava väärtusega asi. Ma ei tea, äkki selle tüübi puhul on see möödapääsmatu, aga äkki ei ole ka. Muidu karamelliste ja kangete õllede vastu pole mul midagi, aga tavaliselt on see kangus mustkunstniku osavusega maitsetevahele ära peidetud. Kuna see on vist esimene Weizenbock, mida ma proovin siis ei oska nagu võrrelda ka. Aga maitset tal on ja see maitse on üldiselt hea.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Partii nr. 588.
Kuna Harassment by Stout numbrid olid antud kosmiliste suurustena (EBC 150), siis ma eeldasin, enne avamist, et EBC 9 on mingi helekollane õlu, aga võta näpust, ei olnud.

Ma eeldan, et enamus teab selle suurepärase tsitaadi (Sometimes lose, always win) päritolu, mis on pudelil. No kui tea, siis see pärineb siit: https://www.youtube.com/watch?v=gCJywlncaq0

Tootja infot: https://lehepruulikoda.ee/beer/harassmentbybock/


PS! See on selles blogis õlu number 1100!

No comments:

Post a Comment