Monday, May 2, 2022

Argus - Premium Lager

Nimi: Argus - Premium Lager
Päritolu: Poola (?) Turustaja: Lidl
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Lager
Hind: 0,75€ + pant
Eelhäälestus: Argus seeria õllede avamise eel on mind tabanud argus. Tõsi küll see Tšehhis valmistatud jook oligi päriselt õlu, aga väidetavalt on ta ka seeria parim. Poola õlu pole kunagi erilist rõõmsat ootusärevust tekitanud. 
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Tekkis ilus mütsike ja tundub, täitsa rahuldavalt püsima.
IBU: ?

Aroom: Aroom on täitsa normaalse laager õlle oma. Veidi humalat ja veidi otra. Mingi kerget kahtlust tekitav siirupi nüanss on ka juures.

Maitse: No tundub selline keskmine Poola masslaager olema, mis ei ole just eriline kiitus. Selline veidi lahjaldane kerge laager. Seda suhkrusiirupi nüanssi on ka maitses ja seal isegi rohkem kui aroomis, ent see pole väga eemaletõukav. Humalat maitses napib, aga üldiselt on maitse üpriski klaar. Palava ilmaga võib selle ilmselt kiiruga sisse kuugata küll.

Kokkuvõte: Säästulaagrite klassis igati arvestatav tegija. Mingit õlleelamust otsida ei tasu, aga ma usun, et maha ta ka kedagi ei tapa. Kerge suhkrusiirupi maitse pole ka äkki puudus vaid hoopis omapära. Ma arvan, et ainus ostu argument on selle joogi puhul hind. Sest ülekuumenenud organismi võib ilmselt temaga kiirkorras jahutada küll.

Hinne: 3

Huvitav fakt: Ma pole varem õllel sellist lisaklauslit BB kohta märganudki, "Avamata kujul parim enne:" :)
Lisa küsimus tekib, et miks peaks purgiõlut kaitsma otsese päikesevalguse eest. 

Tootja infot: Keti õlu, toote leht puudub.

No comments:

Post a Comment