Friday, May 10, 2024

Sori Brewing - Shadow Game IV

Nimi: Sori Brewing - Shadow Game IV
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout / Barrel Aged
Hind: 3€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Shadow Game seeriaga polegi varem kokku puutunud. Tal on antud nime all lisa infoks, "Mexican Chocolate Cake Aged in Heaven Hill Bourbon barrel" no siin peaks olema ainult üks küsimus. Kui palju ma selle nautimise ajal mõmisen? Ehk siis ootan vägevat õlleelamust.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Ma küll üritasin, aga vahtu ma teda ei saanud. Äkki on väga paks, kuigi valdes nagu ei tundunud. 
IBU: ?

Aroom: Aroom on sellisele mõnusale Impstoudile sobilik. Natuke alkoholine, jõhkralt magus, jõuliselt suhkrusiirupine, kergelt kohvine ja uimastav. Paneb süljenäärmed plõksuma. 

Maitse: Ah sa marupüss!!! Maitse algab nagu imperial stout ikka magusalt, röstiselt, veidi alkohoolselt, aga siis koorub sealt alt välja see mehhiklane, mõnusalt jõuline pipra särtsakas. See on nii lahe. Mulle sellised pipraõlled meeldivad. Seda pipart on siin ikka päris jõuliselt, olen saanud ka piprasemaid õllesid, aga see on ikka ka silmapaistvalt jõulise särtsakaga. Ainult vaat jääb veidi vaeslapse ossa, alguses teda natuke on ja siis keskel veel natuke, aga siis võtab pipar üle. Aga see terviklik keerutus on vägev. Hakkan poole klaasi peale jõudma ja silmalaud on juba kergelt higised. Oivaline kompott!

Kokkuvõte: Taaskord suurepärane sooritus. Ma sageli silte ei kirjelda kui just seal midagi erilist ei ole. Sellel etiketil pole ka midagi erilist selline valgel taustal kuldne kiri, esmapilgul tundub lihtne, aga täpsemal silmitsemisel näeb see väga peen ja kuninglik välja, selles on mingi Fabergé munade tunnetus. 
No ja pudeli sisus läheb asi aina paremaks. See õlu suutis mind nii positiivselt üllatada, kui ma lugesin sildilt Mexican Chocolate Cake, siis väike lootus käis peast läbi, et äkki on ka pipar mängus, aga väga ei lootnud ja ka aroom teda ei reetnud. Aga see tunne kui sa võtad suutäie head magusat Imperial Stouti ja korraga lööb suus pipra mõnus kuumus kirveldama, no see tunne on äge. Talve või sügise õluks oleks ta ideaalne. Aga ka pragu on ta perfektne.
 
Hinne: 5+ 

Huvitav fakt: Proovitud partii: 544.
Antud õlu on Teeninud aega aastakese Heaven Hill burbooni vaadis.
Tundub, et seda õllekest on mitu varianti välja antud. Varieerub kirjeldus pudelil ja alkoholi sisaldus.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment