Sunday, May 5, 2024

Pruulikoda Kompressor - Helge

Nimi: Pruulikoda Kompressor - Helge 
Päritolu: Eesti (Kiili)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 4,7%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Pole antud (Äkki laager?)
Hind: Vend tõi, tal tuttavad pidavat seda tegema. Aitäh!
Eelhäälestus: Välja näeb nagu selline kodupruul. Aga pruulikoda on täiesti registreeritud ettevõtte. Ehk siis pigem selline mikropruul. Etiketil pole isegi õlle tüüpi ära märgitud, see on veidi lati alt läbi. Aga eks siis tuleb mõistatama hakata.
Värvus: Merevaik.
EBC:? 
Vaht: Korra mingi vaht tekkis, aga ta ei olnud eriti püsiv.
IBU: ?

Aroom: Aroom on kergelt pärmine ja mingi sellise puunoti tunnetusega, umbes nagu kellerbier.

Maitse: Ka maitses on põhiline komponent selline kergelt hapendatud puuhalg. Pean kahjuks tõdema, et see pudeli välimus, mis tekitas kodupruuli tunde kehtib ka maitse puhul. Veidi meenutab see hapukus ka Saaremaa koduõlut, umbes sellist, nagu Pihtlas tehakse. Ehk siis maitse on selline kodupruul, mitte küll esimene kord, aga umbes kolmas. Kuna tegemist on ilmselt alustava pruulikojaga, siis küll nad paremaks saavad. 

Kokkuvõte: Antud variandis on tegemist siis ühe keskpärase kodupruuliga. Tal küll seda konservist tehtud koduõlle maitset ei ole, aga mingi muu kühvel on küljes. Sellises variandis turule ei maksaks tulla. Hetkel tuleb tõdeda, et ainus normaalne asi selle õlle puhul oli värvus. 

Hinne: 2

Huvitav fakt: Täpselt ei tea, mis eesmärk neil härradel selle pruulikojaga on, aga hetkel tundub tööpõld oma too(de)te kallal lai olema. Mul on ka neilt veel tume õlu ootamas, millel pole üldse mingit infot kaasas.


Tootja infot: Kodulehe domeen on registreeritud, aga lehte veel pole.

No comments:

Post a Comment