Monday, May 6, 2024

The Crafty Brewing Co. - Stout

Nimi: The Crafty Brewing Co. - Stout
Päritolu: Iirimaa (Kildare)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Stout / Dry Stout / Irish Stout 
Hind: Isa tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Järgmine päris õlu Lidli kaubavalikust. Kui Red ALE oli täitsa mõnusasti joodav, kuigi ma pole selle stiili eriline austaja, siis nüüd on ootused kõrgemal, sest Stout õlled mulle meeldivad. Ootan meeldivat Stouti.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Vahumütsike tekkis klaasile tagasihoidlik, aga lahkub ta rahulikus tempos.
IBU: ? Pudelil oleval skaalal 3/5.

Aroom: Aroom on kõrbenud röst linnased ja kerge must kohv.

Maitse: Maitse on mahe ja sametine nagu see ühel iiri stoutil käib. Maitse esimene pool on röstine ja kergelt magus, aga vaikselt vajub see maitse mõnusalt hõrk mõrkjaks. Keha on selline raskema poole kalduv. Selliste kergete stoutide reas ta millegagi küll silma ei paista, aga samas ei vaju ta ka millegi poolest sellest reast välja. Kõik maitse elemendid näivad olevat loomulikus tasakaalus. Ükski lõik maitses ei ürita nö. tekki enda peale tõmmata. Mõnusasti joodav mahe stout.

Kokkuvõte: Peab tõdema, et sooritus on igati soliidne ja vigade vaba stout. Kui midagi ette heita siis seda, et mingit lisa nõksu tal juures ei ole. Samas võib tõdeda, et väga täpselt tabab ta stiili. Pluss poolele saab ka selle kirjutada, et alkoholi on kõigest 4,5%. Meeldiv mahe Iiri Stout ja see on Lidlist ostetud.  

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Pudelil on märge "Great Taste 2022", nüüd juba teadsin, et neil on tõsi taga. Lisaks on pudelil märge "The Irish Food Awards 2022 Bronze". Ka see õlleke ongi mitmeid auhindu võitnud, väidetavalt koguni 13 erinevat. Antud Crafty Brewing Co kuulub tootjale Rye River Brewing Company. 

Tootja infot: https://ryeriverbrewingco.com/beer/irish-craft-stout/

No comments:

Post a Comment