Tuesday, May 21, 2024

Obolon - Premium Extra Brew

Nimi: Obolon - Premium Extra Brew 
Päritolu: Ukraina (Kiiev)
Taara: Plekk, 0,5l
Alkohol: 4,6%
Algvirde tihedus: 10,5%
Tüüp: Lager
Hind: 1,19€ + pant
Eelhäälestus: Pean tõdema, et pole aastaid Oboloni toodangut jooma. Viimased Oboloni kanded siin blogis on vanemad kui 11 aastat. Aga eeldan, et tegu võiks olla joodava masslaagriga. Ehk siis ootan lihtsat kuid joodavat õlut.
Värvus: Heledam kuldne.
EBC:?
Vaht: Ilus mütsike tekkis, vajub veidi kiirustades.
IBU:?

Aroom: Aroom polegi nii tagasihoidlik nagu laager õllel keskmiselt. Selles on mõnus humala ja linnaste segu, ning mingi kerge magus tundmus lisaks, sellest magusast joonest, võiks eeldada, et ta pole tehtud ainult odrast, vaid et seal on ka muud vilja hulgas. 

Maitse: Esimene mõtte on, et ka maitses on seda magusust tunda, korra jookseb selline tundmus läbi, nagu oleks õlle hulka segatud veidikene meie traditsioonilist limonaadi. Selline kergelt puuviljane joon on tal sees, ütleksin, et pirnid. Maitse on nagu purgil kirjatki lubavad, selline kergema poolne. Ma ei suuda sisukohta võtta, kas selle lisaviguri tõttu või sellest hoolimata, tundub see õlleke päris tore. Selline kerge, veidi magus ja natuke lahjapoole kalduv. Tundub selline sobilik suveõlu. Ma kardan, et vähemkogenud õllejooja võib see isegi veidi ära ehmata, just see magusa nüanss. Omapärane ja lihtsalt joodav.

Kokkuvõte: Pidevalt virisen laager õllede puhul, et mingeid lisavigureid ei ole, nüüd siis sain ja pean tõdema, et ongi päris tore. Nagu ütlesin, siis see kergelt magus joon võib mõned inimesed ära ehmatada, aga inimesed, kellele see õlle mõrkjus väga ei istu võivad siit endale midagi sobilikku leida. Ma arvan, et ei ole välistatud, et minagi teda veel ostan. Selles õlles on mingi selline kerge suve tunnetus. Tore ja omapärane. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Huvitavalt limonaadiga segatud õllekokteililik maitse.
Слава Україні!

Tootja infot: https://obolon.ua/en/production/beer/detail/164

No comments:

Post a Comment