Friday, May 31, 2024

nanoPruul / Hopsium - Härmarüü

Nimi: nanoPruul / Hopsium - Härmarüü
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Baltic Porter
Hind: 3,29€ + pant
Eelhäälestus: Nanopruul teeb mind alati veidikene ettevaatlikuks. Kvaliteet kipub neil jube kõikuv olema ja üle 4+ pole seni ükski nende õlu minu hinnangul välja teeninud. Samas on mingi muster, et tumedate õlledega on pigem läbikukkumise oht väiksem. Ehk siis hingevärinal ootan vähemasti joodavat õlut.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Kergelt beežikas vahumütsike tekkis ilusti ja püsib täitsa viisakalt.
IBU: 32

Aroom: Esimese asjana jõuab sõõrmetesse pärm ja ta tundub veel selline löögivalmis olevat. Pärmi sisse mässituna võib ka aimata röstiste humalate kontuure, aga selgelt aru ei saa, umbes nagu sale laip vaiba sees. 

Maitse: Korra jõuan tajuda, et konsistents on paks ja tummi... ja siis tuleb pärm ja pätserdab kõigest üle. Veidi on nagu aimata korraliku porteri jooni, aga selle pärmiga on siin küll midagi väga valesti läinud. Iseenesest ta ei kohise ega midagi, aga lihtsalt see maitse on nii pärmine. Kurb muidugi, sest nagu ma mainisin, siis hea õlle algeid on läbi pärmi kergelt tunda. 

Kokkuvõte: Kahjuks pole siin midagi pikalt kirjutada ilmselt on tootmises mingi koguste apsakas juhtunud, sest retsept ei saa nii nihkes olla. Või oli pärmiga midagi lahti, aga lõpptulemus on põhiliselt pärm.

Hinne: 2

Huvitav fakt: Proovitud partii 248.
Väga loodan, et tegu oli tootmisveaga, mitte nihkes õllega. 
Kodulehel on toode olemas, aga koduleht on infovaesem kui pudel ise.

Tootja infot: http://www.nanopruul.ee/

No comments:

Post a Comment