Thursday, April 20, 2023

A. Le Coq - Premium - Summer ALE

Nimi: A. Le Coq - Premium - Summer ALE
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: 10,5% P
Tüüp: ALE / Light ALE
Hind: 1,59€ + pant
Eelhäälestus: Premiumi perekond on saanud uue liikme, mis on siis sedakorda ALE. No ootan sellist suurtootja ALE õlut, et juua kannatab, aga ilmselt mingi maiustus ei ole. Kollase värviga on juba veidi minu poolehoidu võidetud.
Värvus: Kuldne
EBC: 11
Vaht: Vahtu läks hea isuga. Üle poole klaasi sai vahtu. Vajub täitsa meeldivalt aeglaselt.
IBU: 32

Aroom: Aroomis laiutab selline vaskne humal. Aroomipoolest meenutab kunagist BRA-d.

Maitse: Ka maitses laiutab see täitsa mõnus vaskne maitse, keskosas viskab isegi lubatu tsitrust peale, aga järelmaitses viskab mingi toreda robustse noodi sisse. Peab tõdema, et see meenutab palju selgemalt ALE-i kui mõni suurtootja IPA päris IPA-t. Üldiselt selline kerge ja väga lihtsasti joodav õlleke. Ma täitsa kujutan ette, et ma seda suvel veel joon. Ei oskagi nagu midagi negatiivset välja tuua. 

Kokkuvõte: Peab tõdema, et meeldiv üllatus. Taas üks suurtootja õlleke, mida kannatabki täitsa juua.  Ta on vist veidikene vesisem kui enamus väiketootjate ALE õllesid, aga ei midagi ehmatavat. Pimetestis võiks isegi ilmselt juhtuda, et päritolu ei arvaks ära. Muidugi ei ole tegemist mingi gourmet asjaga, aga suurtootja poolt on selline õlleke meeldiv üllatus. Oma kollase värvi lembust olen ma ilmselt ennegi reetnud. Ongi nagu päris joodav õlu.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Premium õlleke, mis on kollast värvi on täitsa tore. 
Kasutatud on Citra, Sorachi Ace’i ja Mandarina Bavaria humalaid.

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/premium-summer-ale/

No comments:

Post a Comment