Friday, December 17, 2021

Pühaste - Black Blood

Nimi: Pühaste - Black Blood
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 10,5%
Algvirde tihedus: 29P 
Tüüp: Imperial Stout
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Pühaste heledad õlled mulle väga sügavaid elamusi pole jätnud, aga tumeda poole pealt on seis parem. Ja mis värk neil selle peediga on?
Värvus: Must.
Vaht: No juba vahu värvus oli ilus selline kastanpruun alguses. Oma kerget vahumütsikest hoiab hästi.
IBU: 55

Aroom: Põhiliselt tugevalt röstitud vili ja kohv. Aga vist see peet annab ka aroomis mingit nurka, mis on pigem magusapoolne.  

Maitse: Esimeene tunne on, et kas poole sõõmu peal peaks hammustama ka. Lihtsalt müstiliselt paks vedelik. Tõesti see vere kujund tuleb viskoossusega kätte ära. See on lahe. Muus osas igati korralik ja maitsen Imperial stout, ei ole liiga magus ega ka mitte liiga vähemagus. No ma ei saa sellest tummisest õli meenutavast ollusest üle. Mõnus kohvine porter, milles peet liigub nagu kummitus sa ei näe teda konkreetselt, aga silmanurgas nagu keegi oleks olnud ja tajud ta kohalolekut täielikult. Aga see ei hirmuta vaid pakub rõõmu. See IBU jääb muide täitsa märkamata. Igati aus ja täiesti omanäoline Imperial Stout.

Kokkuvõte: Kirjutad pudelile must veri ja panedki pudelisse musta vere. See ei ole nii lihtne kui tundub. Müstiliselt paks vedelik, meenutab absoluutselt sellist veidi aega väljas olnud verd. Juba selle tunde pärast tasub seda jooki proovida. No kurat, iga lonksu peal tajun seda paksust sellel "vedelikul". Oivaline. Paks rammus, aga mitte liiga magus. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Ma arvan see on uus rekord kategoorias kui paks saab üks õlu olla. Kusjuures ikkagi voolata ja isegi vahutada.  Õlu on pruulitud peedimahlaga.
Proovitud partii: 285.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/olled/hooajalised/black-blood

No comments:

Post a Comment