Friday, August 30, 2024

Nuustaku - Märzen

Nimi: Nuustaku - Märzen
Päritolu: Eesti (Otepää)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Red Lager / Märzen
Hind: 3,19€ + pant
Eelhäälestus: Kunagi proovisin ühte Nuustaku õlut Kääriku 75 ja see oli alla igasugust arvestust. Seega olen hetkel väga ettevaatlik. Loodan, et on siiski tehtud järeldused ja antud õlu on tunduvalt joodavam.
Värvus: Merevaik
EBC: ?
Vaht: Tekkis kena veerandklaasine vahumüts, aga kadus väga kiiresti.
IBU: 18

Aroom: Juba valades lendles ninna klassikalist Märzeni magushapukat aroomi. Ka üle klaasiserva on aroom pigem karamelline ja magushapukas. Mingi kerge maasika nüanss on juures.

Maitse: Esimene mõte on, et õnneks halb ta küll ei ole. Maitses on karamelli põhiliselt, aga ka mingid pärmi jäägid on tunda, mida ma Märzeni puhul just tavaliseks ei pea, aga õnneks see pärm on maitse mingis kihis vaid kergelt aimatav. Üldjoontes siiski stiililähedane sooritus. Kergemapoolne magushapukas märtsiõlu. See pärmitunnetus annab talle isegi mingi omamoodi omapära. täitsa normaalne Märzen.

Kokkuvõte: Ma nüüd ei tea, kas asi on selles, et ma läksin õllele peale väga madalate ootustega, või siis ongi tegemist täiesti normaalse õllega. Pigem vist ikka see viimane. Muidugi pole tegemis mingi hüppersupper õllega, aga igati joodava õllega kindlasti. Märtzeni stiili tunnused on tal olemas küll ja mingeid karjuvaid vigu nagu ka ei ole. Ehk siis seda võib isegi proovida ja oma arvamuse välja kujundada.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Millegipärast on pudeli etiketile kirjutatud ka Oktoberfest, aga mingit põhjendust ma sellele kuskilt ei leia. Omab Vegan tähist. Proovitud partii: 57.
Õlleks kasutatud vesi tuleb väidetavalt 190 meetri sügavuselt.

Tootja infot: Omab vaid e-poodi. Eraldi õllekirjeldused kodulehel puuduvad.

No comments:

Post a Comment