Thursday, August 8, 2024

Hiiumaa Pruulikoda - Suvetuul

Nimi: Hiiumaa Pruulikoda - Suvetuul
Päritolu: Eesti (Kärdla)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hele Saksa ALE / Kölsch
Hind: 3,05€ + pant
Eelhäälestus: No nende loomingust on seni Ehapuna minu lemmik. Aga antud õlu on vist mingi suvine eripruul. Huvitaval kombel oli ta Hiiumaa poodides enamjaolt ära ostetud. Üks õnnestus saada, mõtlesin, et hiljem ostan juurde, aga rohkem ei saanudki. Ootan mõnusat Kölschi.  
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Kena mütsike tekkis, selline veerand kaasi ja püsib eeskujulikult.
IBU: 25 (UnTappd)

Aroom: Aroom viitab hapukatele puuviljadele, ebaküdoonia tuleb meelde. Tundub selline värskendav. 

Maitse: Maitsegi on selline kergelt hapuka joonega ja üpriski kerge. Üldmuljes täiesti sümpaatne. Võiks teda sobilikuks suveõlleks pidada küll. Kerge, hapukas ja värskendav. See lisatud nisu ilmselt annab talle sellise mõnusa ja omapärase nurga. Meeldiv ja lihtsalt joodav Kölsch.

Kokkuvõte: Õnneks on praegune Hiiumaa Pruulikoda veelkord tõestanud, et hetkel valmistab seal õlut pädev meister. Sama pruulikoja eelmise tulemise puhul oli nende parim õlu umbes sama tasemega, mis on praeguste pruulide juures kõige viletsam. Igatahes kui teil õnnestub kuskil see õlleke ligi võtta, siis kasutage julgesti juhust. Mina soovitan ja võimaluse korral proovin veel. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt: FB leht tundub neil sama olema, mis oli sellel eelmisel pruulikojal, mis samas kohas tegutses. Pudelil on Hiiumaa kaart ja sel korral on vaatamisväärseks objektiks valitud Sääretirp, mis on üks tore maanina Hiiumaa taga otsas. Olen selle tipus korduvalt käinud.  Proovitud partii oli: 16-24
Sel suvel on see juba teine kodumaine Kölsch mu teele on jäänud.

Tootja infot: Koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment