Monday, August 26, 2024

Patronus - Weissbier

Nimi: Patronus - Weissbier
Päritolu: Saksamaa (Frankfurt)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 11,8°P
Tüüp: Hefeweizen / Nisuõlu
Hind: 1,59€ + pant
Eelhäälestus: No nisukad ei ole üldiselt minu teema. Antud õlleke on siis valminud Perlenbacheri tehases, kes toodab Lidli jaoks veel teisigi õllesid ja üldiselt on nende toodang täitsa joodav. Ehk on ka siis see nisukas kannatatav.
Värvus: pruunikaskollane (hägune)
EBC: ?
Vaht: Väga ilus, ligi poolde klaasi ulatus tihe vahumüts tuli peale ja vajub normaalses tempos.
IBU: ?

Aroom: Aroom on ootuspäraselt pärmine, veidi isegi humalane ja kerge puuvilja tunnetusega.

Maitse: Peab ütlema, et esimene sõõm oli pigem meeldiv üllatus. Üldjoontes domineerib selline pärmine nisuõlle maitse, aga ta pole liiga magusale kalduv, vaid pigem isegi mõrkja poolne. Ka puuviljane element on selline kerge ja vihjamisi esinev. Olemata oluline nisuõllede sõber julgen väita, et see õlleke on isegi täitsa joodav. Küllaltki kerge ja värske. Sellises variandis ma saan peasegu nisuõllest aru. Joodan nisuõlu. 

Kokkuvõte: Võin ütelda, et olen pigem meeldivalt üllatunud. Stiili tabab ta minu hinnangul väga täpselt. Nisuõllena on ta üllatavalt joodav. Mina ilmselt teda küll uuesti ei osta, aga nisuõlle austajad võivad teda küll julgelt proovida. Joodav, seda siis arvesse võttes et tegu on nisuõllega.

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Väidetavalt on pruulitud reinheitsgebot-i silmas pidades, ent koostises ei ole humalad vaid humala ekstrakt. Huvitav, kas tegemist on lubatud mööndusega. 
Perlenbacheri õlut toodab Lidl keti jaoks Frankfurter Brauhaus. 

Tootja infot: Tootja koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment