Sunday, September 1, 2024

Pühaste - Peoleo

Nimi: Pühaste - Peoleo
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: DDH IPA
Hind: 2,99€ + pant
Eelhäälestus: Pühaste on ammu ennast minu jaoks ära tõestanud. Nüüd lihtsalt kuulan hooti maad, mis toredaid virureid nad jälle teinud on. Peoleo on ju ilus lind, purgi kujunduselt me ta ka leiame, ilusti sünnipäeva tuutumüts peas. DDH IPA-d on ka head. Jääb siis vaid elamust oodata.
Värvus: Helekollane, nagu ananassi mahl. (hägune)
Vaht: Vahtu tekkis umbes kolmandik klaasi ja vajub kerge kiirustamisega.
IBU: ?

Aroom: Üle klaasi serva kargab jõuliselt tsitruseline humal. No täitsa meeldiv kahekäepeotäis humalat. 

Maitse: Ka maitse on mõnus humalamull. Algab selliselt pigem mahlaselt ja tsitruseliselt ja keskmaitses hakkab mõrkjuse poole vajuma. Kusjuures see algne mahlane osa on isegi mõnevõrra magusale kalduv, aga lõpus see mõrkjus astub magusa tunde laiaks, nagu kirsa paberossi. Ääretult mõnusalt värske olemisega õlu. Ütleksin, et ideaalne suveõlu humalasema õlle sõpradele. Mõnusalt humalane, mahlane ja piisavalt mõrkjas, meeldiv DDH IPA. 

Kokkuvõte: Minu silmades lajatati siin stiilile naelapea pihta. Kui ma hästivarustatud õllebaaris(Kohas näiteks) küsin DDH IPA-t, siis on mul alati lootus, et ehk tuleb midagi sellist. Humalaga ei ole koonerdatud ja seda on kohe meeldiv juua. Kindlasti lisan oma tuleviku ostuvalikute hulka. Soovitan palavalt proovida. Vananaistesuvi on ju veel ees, küll tuleb, neid päevi, millal sellist värskendust nautida. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Kasutatud on Strata humalaid.
Asjasse peaaegu mitte puutuv fakt: Peoleo ladinakeelne nimi on Oriolus oriolus. 
Proovitud partii: 652.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/peoleo

No comments:

Post a Comment