Tuesday, August 27, 2024

Purtse - Metsik Udu

Nimi: Purtse - Metsik Udu
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: NIPA dry hopped with Citra, Galaxy and Sabro hops / NEIPA (New England Indian Pale Ale)
Hind: 2.49€ + pant
Eelhäälestus: Purtse on juba praeguseks suhteliselt kindel kvaliteedimärk. NEIPA-d mulle ka meeldivad seega jääb vaid oodata ühte mõnusat humalaküllast õllekest. Purgikujundus on ka kuidagi 70-nendate tunnetusega psühhedeelne sigrimigri.
Värvus: Helekollane (hägune)
Vaht: Tekkis selline kolmveerand klaasi mütsike. Enamus vajus kiirelt.
IBU: 25 (Undappd)

Aroom: Aroomist hüppavad kohe ninna tsitruselised humalad. Aroomi järgi tundub humalane ja kerge hapuka servaga.

Maitse: Maitse kohta ütleks esimese hooga mahlane ja humalane, ning see hapukas nurk, mida aroom aimata lubas on täitsa olemas. Olemuselt selline kergem ja värske. Tegelikult oleks terakese rohkem mõrkjust oodanud. Samas NEIPA-st oleks seda palju oodata. Samas selline peen mõrkjuse joon on täitsa olemas. Kokkuvõtvalt igati aus õlleke, aga ei midagi ekstra meelde jäävat.

Kokkuvõte: Igati aus ja adekvaatselt stiili tabav NEIPA. Mul on väike kahtlus, et ta oleks pidanud olema külmikus madalamal, et oleks veel jahedam, kuigi ta on täiesti külm. Igatahes on tegu igati hea õllega, lihtsalt mu enda viga, et suurt elamust ei saanud. Liigapalju erinevaid ja ka sarnaseid õllekogemusi. Kuid kui kaubandusvõrgus näete võtke julgelt ligi. Kujunduski on juba põnev. Kõikenägev silm on peal ja puha. Lühidalt soovitan proovida.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Sellel õllel pole küll klassikalisi Purtse tekste, aga kujunduses on ikka toredaid elemente ja lauseid. Jätan need juba joojatele avastamiseks.
Üllatuslikult pole selle õlle kirjeldust nende kodulehel, isegi e-poes pole teda neil saada. Küll aga erinevates kauplusekettides.
Proovitud partii: 24008

Tootja infot: Toode puudub kodulehel.

No comments:

Post a Comment