Thursday, August 22, 2024

Seven Island Brewery - Pastry Series - Gimme Smores

Nimi: Seven Island Brewery - Pastry Series - Gimme Smores
Päritolu: Eesti (Tallinn) / Kreeka (Korfu)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 11,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout with Toasted Marshmallows, Cocoa and Graham Crackers/ Imperial Stout
Hind: 1€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Järjekordne õlleke, mille Sori on pruulinud Seven Island Brewert-le. Ning taaskord on kirjeldus raju magustoit. Eks siis tuleb seda magustoitu oodata.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Vahtu ei kippunud ta üldse minema ja kerge pruunikas vahukiht, mis tekkis, kadus väga kiiresti. Ehk viitab see taas paksule konsistentsile.
IBU: 40 

Aroom: Aroom on tõepoolest magustoit. Vanilje, maasikad, kakao ja vahtrasiirup. Hingematvalt magus. 

Maitse: Kui see esimene puude vastu huuli toimus tajusin kohe, et tegu on väga paksu vedelikuga. Maitse algab laus suhkruga, sellele lisandub kohvi ja lõppu tuleb veel siirupist magusust. See on tõesti rajult magus õlu, see hakkab isegi minu kõrget magusataluvust proovile panema. Iga lonksu ajal mõtled, et see sisaldab vist rohkem kaloreid kui šokolaadikreem. Need lisamaitsed on muidugi toredad, aga see raju magusus on raske, väga raske. Õlu, mis on nagu elu meepotis. Magus ja lämmatav.

Kokkuvõte: Üldiselt tore õlu, aga ma olen leidnud vist ühe harva õlle, mille magusus on liig isegi minu jaoks. Maitse on muidugi tore, aga see magus vajub kaljuseinana peale. Ilmselt suurepärane õlu, mida mitme pealises seltskonnas testida, sest ühes purgis on teda oma võimsuse tõttu palju. Hea, aga liiga massiivne. Proovida tasub kindlasti.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Selle puhul on tegemist tellitud õllega. Sest kujunduslikul osal pole ühtegi viidet Sori Brewingule, samas tootjana on ainult Sori kirjas.  Proovitud partii: 609.
Purgil on koostisosad ka eesti keeles, ent tegu on veidi vigase keelekasutusega, näiteks ükskoostisosa on "vahtokolm".

Tootja infot: https://sevenislandbrewery.com/beer/gimme-smores/?v=969321a0f3fc

No comments:

Post a Comment