Sunday, January 22, 2023

Nuustaku Pruulikoda - Kääriku 75

Nimi: Nuustaku Pruulikoda - Kääriku 75
Päritolu: Eesti (Otepää)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Pale Lager /Lager
Hind: Sõber tõi. Aitäh, Pets!
Eelhäälestus: Nuustaku toodetega ma pole veel kokku puutunud. See tundub mingisugune eri seeria õlu olema. Info järgi ei saa ka seda kahtlustada, et see on lihtsalt mõni nende põhi seeria õlu teise sildiga. No eks näis.
Värvus: Kergelt merevaigule kalduv. (Mingi kerge hägu nagu ujub ka sees.)
EBC: ?
Vaht: Vaht tekkis ilus, aga lahkus veidi kiirustades.
IBU: 19

Aroom: Aroom on selline imelik. Mingi terav joon jookseb aroomist läbi, selline kergelt atsetoonine ja hapukas. Ausalt üteldes, teeb see aroom mind veidi araks. Jooma ta küll ei kutsu.

Maitse: Kurat maitses on ka see imelik mekk mann. Parim ennet on veel mitu kuud järel, nii et selles ei saa asi olla. See on selline nagu tugevalt mädanenud puutünni maitse vms. Ei selle joogi juures on miski jämedalt valesti. Päris õudne on see jook.

Kokkuvõte: Etiketi kujundusel on suspedes suusatavad mehed, see on tore. Aga sellega kogu toredus lõppeb. Välja kallates viskas korraks sellist algaja kodupruulija õlle lõhna. Aga klaasist nuusutades oli asi palju hullem, väga imeliku aroomiga oli ja ei kutsunud jooma. Teine positiivne külg asja juures oli see, et maitse klappis aroomiga. Või noh, kuivõrd positiivseks seda antud olukorras pidada saab. Igatahes tundub, et midagi on selles õlleteos valesti läinud. Ainukesed märkmed selle õlle eksisteerimisest on 5 Untappdi sissekannet, milledest esimene ütleb "Korralikult aia taha läinud."  Nõustun.

Hinne: 1

Huvitav fakt: Õlu on tehtud Kääriku Spordikeskuse 75. sünnipäevaks. Kääriku on siis tegutsenud 1947. aastast alates. 
Pudelil tekst: Fred Kudu: "Mäletan hästi lumerohket 1947. a. kevadet, matkasime Otepää mail, otsides sobivat kohta ülikooli spordibaasile. Olime tüdinud kehakultuuriteaduskonna õppelaagrite läbiviimisest puhkekodudes ja võõrastemajades, mis oli seotud suurte kulude ja ebamugavustega. Pealegi ei olnud seal õigeid võimalusi õppetööks."
Foto pudelil on 1957. aasta suusalaagrist Käärikul.
Partii: 9. Omab vegan tähist.

Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

No comments:

Post a Comment