Nimi: Vocation - Naughty & Nice
Päritolu: UK Inglismaa (Cragg Vale)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 5,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Chocolate Stout / Milk Stout / Stout
Hind: Sõber Inglismaalt tõi, sünnipäevaks. Aitäh, Eron!
Eelhäälestus: Šokolaadi stout kõlab ju hästi. Antud pruulikojaga mul eelnev kokkupuude puudub, aga võiks ju arvata, et ühendkuningriigis osatakse Stouti valmistada. Seega ootan meeldivat maitseelamust.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks ilusti ja ilma igasuguse meelitamiseta. Seda ilusat pruuni vahtu sai ligi pool klaasi. Vajub see vaht aristokraatliku rahuga.
IBU: ?
Aroom: aroomis on kohv ja tume šokolaad ja kerge röst.
Maitse: Appi kui lahe, ta tundub suus olevat nagu kahekihiline. On mingi selline tummine raskus ja samas seal ümber on ka mingi selline õhem kiht. Maitse on selgelt kohvine ja sinna on sisse palju tumedat šokolaadi riivitud. Ma julgen väita, et magusat ei ole üleliia palju. Keha on tal selline üpriski täidlane. Tavaliselt kohtab nii täidlast keha kergematel imperial stoutidel. Samas on ka meie meistrid tavalisel tumedal sellise keha lähedusse jõudnud, meenub kohe Anderson's - Estoni Porter. Selline mõnus laia pintsliga löödud hedonistlik jook. Meeldivalt kohvi ja šokolaadi segune stout.
Kokkuvõte: Millegipärast meenus mul seda jooki proovides Dylan Morani ühest stand-upist üks nali, kus ta kirjeldab "tüüpilisi prantslasi", kelle jaoks elu on ainult nauding. Et hommikusöögiks söövad šokolaadi leib jne. Purgil lubatakse šokolaadi stouti ja see tuuakse ka kullast kandikul kätte. Stiili tabab filigraanselt. Ja üldiselt on selline mõnus kergesti joodav, ent siiski omanäoline õlu. Ma tunnen kuidas selle joomine muudab mind kuidagi rahulikuks.
Hinne: 5
Huvitav fakt: Vaatasin, et ka Karmo on seda õlut proovinud ja tema leidis, et maitse keha oli pigem tagasihoidlik. Sisaldab laktoosi.
Viidatud Dylan Morani nali: https://www.youtube.com/watch?v=Ylp3gzqAG_k
Tootja infot: https://www.vocationbrewery.com/collections/core-range-beer/products/naughty-nice-5-9-chocolate-stout-440ml
No comments:
Post a Comment