Wednesday, July 24, 2024

Sori Brewing - Conca D'oro 2016

Nimi: Sori Brewing - Conca D'oro 2016
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout / Barrel Aged
Hind: 3€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Antud õlleke on siis de jure oma parim enne minetanud, aga ma usun, et de facto on ta veel igati heas joomise konditsioonis. Tegemist siis punaveini vaadis kogemusi omandamas käinud Imperial Stoutiga. Siin ei saa oodata muud kui maitseelamust.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Veidi tuli survestada ja kerge pruun vahukiht tuli peale, aga vajus üpriski kiiresti laiali. 
IBU: 24 (Untappd)

Aroom: Aroomis seguneb imperial stout mõnusa punase veiniga ja see jõuab ninna enne kui klaas ninani jõuab. Üle klaasi serva jääb suhe samaks, lihtsalt Stout saab magusa iseloomu ja vein sellise kergelt kuiva punaveini tunnetuse ja selle kõige vahel vingerdab vanilje. 

Maitse: Esimese asjana tunned huulte vastas seda jõhkralt paksu konsistentsi. Võib ütelda, et suisa liimjat, huvitav, et ma ta üldse suutsin veidi vahule saada. Siis tuleb maitse suur oma suure ja rohmaka kehaga. Selles on kohv ja tume šokolaad veidi kakao kaunu ja sõrmeotsaga vaniljet. Siiski tekib tunne, et ilmselt on ikkagi aeg tal mõningad nurgad maha lihvinud, sest selliseid teravamaid tippe maitsel ei ole. Kõik on veidi ümmargune. Lõppmaitses keerleb punavein ümber kohvi. Igati mõnus täidlane ja raske sammuga Imperial Stout, olgugi, et mõned nurgad kaotanud. 

Kokkuvõte: Taaskord üks mõnus ja suuremõõtmeline Imperial Stout. Ent veidi on see tunne, et tegemist on Playboy kaanetüdrukuga, aga kümnend on 80-nendad. Sa näed, et ta on endiselt võluv naisterahvas, lihtsalt aeg on vajutanud oma märgi. Samas see on puhtalt prognoos, äkki ta oli algusest peale selliste pehmemate nurkadega. Igatahes, kui kellelgi on see veel seismas, siis ilmselt tasub ta ära mekutada. Paremaks ta ilmselt ei lähe.
 
Hinne: 5

Huvitav fakt: Proovitud partii: 016.
Antud õlu on teeninud aega Candialle Chianti Classico punaveini vaatides.
Parim enne ajaks oli antud 2018 oktoober, aga üldiselt normaalselt hoiustatud impstoutidele selline aeg eriti palju kurja ei tee.
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil ka ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment