Sunday, July 14, 2024

Eichbaum - 2024 Champions Pilsner

Nimi: Eichbaum - 2024 Champions Pilsner
Päritolu: Saksamaa (Mannheim)
Taara: Plekk 5L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: 10,7° Plato
Tüüp: Pilsener
Hind: 9.99€
Eelhäälestus: Tundub, et tegu on Eicbaum - Pilsneriga, mis on pakendatud lihtsalt suurde taarasse ja talle on antud ajutiselt uus nimi, sest kõik parameetrid kattuvad. Pean tunnistama, et ole sel suvel juba paar sellist seltskonnas ära tarbinud. Olid na
Värvus:  Heledam kuldne
EBC: ?
Vaht: Alguses tuleb suure hooga ja tekitab ligi pool klaasi vahtu, aga seisab väga eeskujulikult see vahumüts.
IBU: ?

Aroom: Aroomi on laager õlle kohta üpris palju ja see on põhiliselt humalane, kerge linnaste tundega. 

Maitse: Maitse on kerge ja mõõdukalt humalane, nagu üks klassikaline sakslaste laager kipub olema. Hästi kergelt joodav kerge õlu. Täiesti sobilik seltskonnajook spordivaatamise kõrvale, kuna õlle maitse omale tähelepanu ei tõmba. Tegelikult suht ideaali lähedane kerge pilku. Muidugi selle maitse taseme juures võiks vähem alkoholi olla. Oluline on see, et maitse pole ühtegi maitsevääratust. Lihtsalt joodav pilku.

Kokkuvõte: Mitmes mõttes meeldiv üllatus. Esiteks et kõlbab vabalt juua, teiseks see et tavaliselt on need 5L tünnid tunduvalt kallimad, ehk õlle hinnaks tuleb rohkem kui 4€ liiter, sellel õllel kujuneb aga hinnaks 2€ liiter. Normaalse hinnaga joodav õlu, mida on edev sõpradele serveerida, no mida sa hing ikka ihaldad. Tervikuna igati positiivne. Maitset võiks ju rohkem olla, aga selles kontekstis pole see nii oluline.

Hinne 5-

Huvitav fakt: Kuigi tegu on suure purgiga, siis tegemist on ikkagi ühe päeva õllega, sest õhutus klapi vahelt pääseb õhk välja ja õlu hakkab liisuma ja kaotab oma kihina. Kraani välja tõmmates tuleb jälgida, et ta on lõpuni välja tõmmatud, muidu õlu ainult niriseb. Saksas ja meil müüdaval Eichbaum Pilsneril on alkoholi sisalduse vahe, meil on 4,8% saksas on 4,9%.

Tootja infot: Kodulehel see toode puudub.

1 comment:

  1. Olen ka ühte sakslast vaadist joonud ja selle kraaniga oli tükk tegemist.

    ReplyDelete